Gusztáv
-4 °C
1 °C

Szabadlábon Flaisz Ferenc

2004.03.25. 21:01
Kiengedték Flaisz Ferencet, az olajügyekből közismert keceli-érsekhalmi vállalkozót az Állampusztai börtönből csütörtökön délután. Az olajcsempészetért egy év tíz hónapra ítélt vállalkozó alig három hónapot töltött le büntetéséből. Meg nem erősített hírek szerint a bíróság perújításra készül az ügyben.
Csütörtök délután kiengedték Flaisz Ferencet, az olajügyekből közismert keceli-érsekhalmi vállalkozót az Állampusztai börtönből. Meg nem erősített információk szerint azért, mert a Veszprém Megyei Bíróság elrendelte a perújítást abban az ügyben, amelyben korábban éppen Veszprémben ítélték el.

Jogerősen egy év és tíz hónapi börtönbüntetést kapott olajcsempészet miatt. A vállalkozó három hónapot töltött börtönben, miután 2003. december 22-én látványos rendőri akcióval fogták el, és előbb Kecskemétre, majd Vácra vitték. Innen került a jóval enyhébb fokozatú Állampusztára, ahol csütörtökön közölték vele, hogy a bíróság döntése értelmében a büntetését félbeszakítják.

Flaisz kiszabadulása a hírügynökség szerint már csak azért is különös, mert jelenleg egy másik büntetőeljárást is folytatnak ellene a Kalocsai Városi Bíróságon. A még 1999-ben Hosszúhegyen fellelt többszázezer liter hamisnak mondott bor, illetve szeszes folyadék miatt. Rossz minőségű termék forgalomba hozatalával, és adócsalás bűntettével vádolja a bajai ügyészség. Ebben az ügyében hónapok óta tart a tárgyalás, ítélet azonban nem várható a közeljövőben.