Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kisiklott a fogaskerekű

2006.09.08. 15:49
Péntek délután negyed négykor kisiklott a fogaskerekű a "lenti" végállomásnál, a Budapest Szállónál. A baleset okait még vizsgálják, délutáni információk szerint nincs sérültje az esetnek.

Kisiklott a fogaskerekű, amikor a Szilágyi Erzsébet fasoron lévő végállomáshoz közeledett, erősítette meg a VEKE értesülését a BKV szóvivője, Schimmer Erzsébet az Indexnek. A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület információi szerint váltóhiba történt, de a BKV ezt még nem igazolta vissza, minthogy a baleset okait még vizsgálják.

Mind a VEKE, mind a BKV úgy tájékoztatta ugyanakkor lapunkat, hogy személyi sérülés nem történt a kisikláskor. Az eset negyed négykor történt, a BKV tájékoztatása szerint a fogaskerekű péntek délután a Széchenyi-hegyi végállomás és a Városmajor között közlekedik. Az utasok a 21-es busszal és a 18-as villamossal juthatnak el a végállomásig.

A VEKE információi szerint a kisiklott jármű keresztbe fordult a pályán, így valószínűleg órákig tart majd, amíg a forgalmi rend helyreáll.

A fogaskerekűvel kapcsolatos problémákra, a tarthatatlan műszaki állapotokra a VEKE már korábban is felhívta a figyelmet, mondta el az Indexnek Vitézyí Dávid, az egyesület szóvivője.