Ágnes
-5 °C
2 °C

Kisiklott a fogaskerekű

2006.09.08. 15:49
Péntek délután negyed négykor kisiklott a fogaskerekű a "lenti" végállomásnál, a Budapest Szállónál. A baleset okait még vizsgálják, délutáni információk szerint nincs sérültje az esetnek.

Kisiklott a fogaskerekű, amikor a Szilágyi Erzsébet fasoron lévő végállomáshoz közeledett, erősítette meg a VEKE értesülését a BKV szóvivője, Schimmer Erzsébet az Indexnek. A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület információi szerint váltóhiba történt, de a BKV ezt még nem igazolta vissza, minthogy a baleset okait még vizsgálják.

Mind a VEKE, mind a BKV úgy tájékoztatta ugyanakkor lapunkat, hogy személyi sérülés nem történt a kisikláskor. Az eset negyed négykor történt, a BKV tájékoztatása szerint a fogaskerekű péntek délután a Széchenyi-hegyi végállomás és a Városmajor között közlekedik. Az utasok a 21-es busszal és a 18-as villamossal juthatnak el a végállomásig.

A VEKE információi szerint a kisiklott jármű keresztbe fordult a pályán, így valószínűleg órákig tart majd, amíg a forgalmi rend helyreáll.

A fogaskerekűvel kapcsolatos problémákra, a tarthatatlan műszaki állapotokra a VEKE már korábban is felhívta a figyelmet, mondta el az Indexnek Vitézyí Dávid, az egyesület szóvivője.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!