Móric
14 °C
15 °C

Frontális ütközéssel akarta magát és élettársát megölni egy férfi Borsodban

2006.09.29. 11:09
Emberölés kísérlete és közúti veszélyeztetés gyanúja miatt indítottak eljárást az ellen a férfi ellen, aki csütrötök este Borsod megyében menet közben elrántotta élettársa autójának a kormányát, és így majdnem meghaltak.

Frontális ütközéssel akart végezni magával és élettársával egy férfi Borsod-Abaúj-Zemplénben a 26-os út Sajószentpéter és Sajóbábony közötti szakaszán csütörtök este, mondta az MTI-nek a rendőrség pénteken.

A 40 éves, részeg miskolci férfi, - aki az anyósülésen ült - menet közben vitatkozott az élettársával, majd minden előzmény nélkül átnyúlt a vezetőoldalra, és elrántotta a kormányt, közölte Egyedné Novodonszki Éva, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. Az eddigi adatok szerint azt akarta, hogy "a szemközti forgalmi sávban haladó teherautónak neki ütközzenek és így mindketten meghaljanak".

A gépkocsi kormányozhatatlanná vált, átsodródott a szemközti sávba, ahol a nő csak vészfékezéssel tudott megállni, az autó pedig keresztbe fordult az úttesten. A csaknem tragédiával végződő akcióban egy autó az árokba csúszott, a többieknek pedig vészfékezéssel sikerült elkerülniük a tömeges karambolt.

A rendőrség a férfit emberölés bűntettének kísérlete, valamint közúti veszélyeztetés megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette, és kezdeményezi előzetes letartóztatását, mondta a szóvivő.