Árpád
-2 °C
4 °C

Frontális ütközéssel akarta magát és élettársát megölni egy férfi Borsodban

2006.09.29. 11:09
Emberölés kísérlete és közúti veszélyeztetés gyanúja miatt indítottak eljárást az ellen a férfi ellen, aki csütrötök este Borsod megyében menet közben elrántotta élettársa autójának a kormányát, és így majdnem meghaltak.

Frontális ütközéssel akart végezni magával és élettársával egy férfi Borsod-Abaúj-Zemplénben a 26-os út Sajószentpéter és Sajóbábony közötti szakaszán csütörtök este, mondta az MTI-nek a rendőrség pénteken.

A 40 éves, részeg miskolci férfi, - aki az anyósülésen ült - menet közben vitatkozott az élettársával, majd minden előzmény nélkül átnyúlt a vezetőoldalra, és elrántotta a kormányt, közölte Egyedné Novodonszki Éva, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. Az eddigi adatok szerint azt akarta, hogy "a szemközti forgalmi sávban haladó teherautónak neki ütközzenek és így mindketten meghaljanak".

A gépkocsi kormányozhatatlanná vált, átsodródott a szemközti sávba, ahol a nő csak vészfékezéssel tudott megállni, az autó pedig keresztbe fordult az úttesten. A csaknem tragédiával végződő akcióban egy autó az árokba csúszott, a többieknek pedig vészfékezéssel sikerült elkerülniük a tömeges karambolt.

A rendőrség a férfit emberölés bűntettének kísérlete, valamint közúti veszélyeztetés megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette, és kezdeményezi előzetes letartóztatását, mondta a szóvivő.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?