Piroska
-2 °C
5 °C

A légierő rádiói zárták le a garázsajtókat

2004.05.20. 12:04
Nem tudták kinyitni távirányítású garázsajtajaikat a Panhandle légibázis közelében élők, mikor a katonai bázis új rádiós rendszerét tesztelték. A probléma az azonos frekvencia használatából adódott, ezt a hadsereg igyekszik megoldani.
Egy új katonai rádió rendszer zárva tartja a floridai Panhandle bázis közelében élők távirányítású garázsajtajait. Mindez az eglini légitámaszpont öt és fél millió dolláros rendszerének tesztelésekor derült ki, jelentette az Associated Press.

A rendszert működtető Motorola Inc. már dolgozik a hiba kijavításán, de nem ígérnek sikeres megoldást - nyilatkozták katonai vezetők. Col. Russell F. Miller, a 96. Kommunikációs Csoport vezetője szerint mindenképpen meg akarják oldani a problémát, hiszen ők sem örülnek, ha zárva maradnak saját garázsajtajaik.

A hiba az ön készülékében van

A következő teszt időszak alatt más frekvencián próbálják ki a rendszert, hogy kiküszöbölhessék az ütközést, de egy katonai szóvivő szerint az adott hullámhossz a hadsereg használatában áll, így valószínűleg majd a garázsajtók tulajdonosainak kell váltaniuk.

Az ütközés valószínűleg más légi bázisok közelében is gondot fog okozni a helyi lakosoknak; többek közt a Pensacola légibázisnál is tervezik egy hasonló rendszer felállítását.