Irén, Írisz
6 °C
15 °C

Cserbenhagyásos baleset a Gumball 3000-en

2007.05.05. 10:40
A világ legőrültebb autóversenye, a London-Athén-London útvonalú Gumball 3000 idén rossz véget ért. A 3000 mérföldes, luxuskocsikkal megtett túrán résztvevő egyik Porsche Macedóniában összeütközött egy autóval, aminek később mindkét utasa életét vesztette.

Lefújták azt a gazdagok szórakoztatására kitalált autóversenyt, amiben a résztvevőknek luxusautóikkal Londonból Athénba, majd onnan vissza kellett volna megmérkőzniük egymással.

Az egyik versenyző páros Porschéjével Macedóniában karambolozott egy idős macedón pár autójával. A hatvanhét éves Vlagyimir Csepuljoszki a baleset miatt szívrohamot kapott, felesége pedig a kórházban halt bele sérüléseibe. A baleset ugyan nem a Gumball résztvevőjének hibájából történt, de mivel a sérülteket cserbenhagyta, az albán határon letartóztatták a Porsche 911 Turbo sofőrjét, majd Angliában óvadék fejében szabadon engedték.

A cserbenhagyó a 29 éves Nicholas Morely angol milliárdos volt. Ha Morleyt bűnösnek találják, akár egy év börtönbüntetéssel is sújthatják.

A világ legőrültebb és leggyorsabb autós futamjaként hirdetett Gumball 3000 (háromezer mérföldet kell megtenniük) ezennel véget ért, mert a szervezők nem akarták ilyen hangulatban tovább folytatni. A Gumball lényege ugyanis nem a verseny, hanem az, hogy aki befizeti rá a tízmillió forint körüli nevezési díjat, azt a verseny ideje alatt maximálisan elszórakoztassák partikon, kaszinókban, hírességek és topmodellek bevetésével. Maximilian Cooper, a Gumball kitalálója nyilatkozatot adott ki, miszerint nagyon szomorúak a történtek miatt, és említette, hogy a verseny történetében először fordult elő ilyen súlyos baleset.

2005-ben és 2006-ban a Gumball Budapestet is érintette, a versenyzők egy éjszakára maradtak fővárosunkban. 2005-ben a Gellért Szálló fürdőjében szerveztek nekik partit, és a Kempinskiben szálltak meg. A 2007-es Gumballon sztárvendégként többek közt Orlando Bloom és a Jamiroquai énekese, Jay Kay is részt vett.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!