Vince, Artúr
-5 °C
0 °C

Engedély nélkül építették a gyilkos tavat

2007.05.29. 19:49
Sem figyelmeztető táblák, sem kerítés nem védte az egyébként engedély nélkül kiépített tavat, amelybe a hétvégén három gyerek fulladt bele. A rendőrök szerint ez nem is várható el.

Semmilyen engedélye nem volt annak a tanyatulajdonosnak, akinek a földjén egy tó épült, amelybe a hétvégén három gyerek belefulladt, hangzott el a TV2 híradójában. A hírműsor szerint az önkormányzat és a rendőrök is tudtak a vízről, de soha nem kértek róla engedélyt. A mesterséges tó fóliával van kibélelve, az pedig a rátapadt algától pedig annyira csúszik, hogy képtelenség belőle kimászni.

A tavat állítólag korábban táblákkal védték az idegenektől, a figyelmeztetőtábla szerint úszni tilos. Ezek a táblák eltűnntek, nem pótolták őket. „Minden körülményt vizsgálunk, de ezek a gyerekek itt laktak a szomszéd településen, tudták, hogy ez egy magántulajdon, nagy valószínűséggel azt is, hogy ide tilos a bejárás.” – mondta Kaszás Ottó, a megyei rendőrség szóvivője.

Egy másik táblát, amely azt jelöli, hogy a terület magánterület, hétfőn tették ki. Kaszás Ottó a táblahiányra a TV2-nek azt mondta, hogy „nem hiszem, hogy bárkitől is elvárható, hogy a nap 24 órájában állandóan felhívja a figyelmet, és amikor elviszik a táblát, akkor egy másikkal pótolja, hogy itt bizony tilos fürödni.”

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!