Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Engedély nélkül építették a gyilkos tavat

2007.05.29. 19:49
Sem figyelmeztető táblák, sem kerítés nem védte az egyébként engedély nélkül kiépített tavat, amelybe a hétvégén három gyerek fulladt bele. A rendőrök szerint ez nem is várható el.

Semmilyen engedélye nem volt annak a tanyatulajdonosnak, akinek a földjén egy tó épült, amelybe a hétvégén három gyerek belefulladt, hangzott el a TV2 híradójában. A hírműsor szerint az önkormányzat és a rendőrök is tudtak a vízről, de soha nem kértek róla engedélyt. A mesterséges tó fóliával van kibélelve, az pedig a rátapadt algától pedig annyira csúszik, hogy képtelenség belőle kimászni.

A tavat állítólag korábban táblákkal védték az idegenektől, a figyelmeztetőtábla szerint úszni tilos. Ezek a táblák eltűnntek, nem pótolták őket. „Minden körülményt vizsgálunk, de ezek a gyerekek itt laktak a szomszéd településen, tudták, hogy ez egy magántulajdon, nagy valószínűséggel azt is, hogy ide tilos a bejárás.” – mondta Kaszás Ottó, a megyei rendőrség szóvivője.

Egy másik táblát, amely azt jelöli, hogy a terület magánterület, hétfőn tették ki. Kaszás Ottó a táblahiányra a TV2-nek azt mondta, hogy „nem hiszem, hogy bárkitől is elvárható, hogy a nap 24 órájában állandóan felhívja a figyelmet, és amikor elviszik a táblát, akkor egy másikkal pótolja, hogy itt bizony tilos fürödni.”