Valér
4 °C
8 °C

Apagyilkossággal gyanúsítanak egy férfit

2005.04.10. 12:10
Azzal gyanúsítanak egy pszichiátriai kezelés alatt álló darnózseli férfit, hogy elvágta idős édesapja torkát, majd betört a Győr-Moson-Sopron megyei falu boltjába.
Őrizetbe vett a rendőrség egy 39 éves darnózseli férfit, azzal gyanúsítják, hogy vasárnapra virradó éjszaka megölte 79 éves apját - közölte a rendőrség az MTI-vel.

A nyomozás eddigi adatai szerint a feltételezett tettes az idős férfi nyakát elvágta, a bűncselekmény elkövetése után betört a település abc-jébe, ott találtak rá a rendőrök - mondta a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Kocsis Tünde alezredes tájékoztatása szerint a szigetközi település járőröző polgárőrei vették észre, hogy az üzlet kirakatát betörték, és valaki mozog az üzletben. Az eseményről azonmód értesítették a rendőrséget.

A helybéli polgárőrök ismerték a betörőt, tudták róla, hogy pszichés betegség miatt évek óta apja gondnoksága alatt áll. A mosonmagyaróvári rendőröket elvezették a betörő otthonához, ott találták meg kivérezve a gyanúsított édesapját.

A gyanúsított egyelőre nincs kihallgatható állapotban - közölte a sajtóreferens. Az őrizetbe vett férfit a győri kórház pszichiátriai osztályára szállították.