Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Elfogták a gyermek szépségkirálynő gyilkosát

2006.08.17. 11:29
Tíz évvel egy hatéves amerikai szépségkirálynő brutális meggyilkolása után Thaiföldön elfogták a bűntény gyanúsítottját. Egy 41 éves amerikai tanító Bangkokban beismerte, hogy ő ölte meg a kislányt.

Bangkokban szerdán a thaiföldi rendőrség közölte, hogy John Mark Karr, egy 41 éves amerikai tanító beismerte Jon Benet Ramsey tíz évvel ezelőtti meggyilkolását, de egyelőre csak szóban.

Összeverték, megfojtották

A számos gyermek szépségversenyt megnyerő, hatéves szőke kislányt tíz évvel ezelőtt összeverték és megfojtották. Holttestére 1996. karácsony másnapján találtak rá a szülői ház pincéjében a Colorado állambeli Boulderban.


Jon Benet Ramsey

A kislány meggyilkolása mélységesen megindította az amerikaiakat, és az egyik legtöbbet taglalt bűnüggyé lett.

Mivel a nyomozás nem vezetett sehová, a szülőket is meggyanúsították, s bár a rendőrség a lehetőséget hamar elvetette, mivel azóta sem akadt komolyan vehető gyanúsított, a szülők máig a gyanú árnyékában éltek.

Az amerikai nyomozóhatóságok augusztus 11-én előre megfontolt gyilkosság vádjával adtak ki körözést Karr ellen. Az irat azon a napon érkezett meg a bangkoki hatóságokhoz, amelyen a férfit őrizetbe vették, jóllehet Thaiföldön nem követett el bűncselekményt.

Hazaszállítják a gyanúsítottat

A thaiföldi hatóságok bevonták az amerikai férfi vízumát és arra várnak, hogy az amerikaiak az elkövetkező napokban hazaszállítsák. Úgy tudják, hogy Boulder körzeti ügyészségének egy munkatársa már Bangkokban van.

Közben az amerikai Boulderben Mary Lacy körzeti ügyész közölte, hogy Karr amerikai felkérésre történt letartóztatását több hónapos nyomozás előzte meg.

Részleteket nem ismertetett a gyanúsított személyéről, a Ramsey család ügyvédje azonban elmondta, hogy Karr foglakozására nézve tanító és valamikor a közeli Conyersben lakott.