Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Egymás mellett raboskodik a régi és az új móri gyanúsított

2007.06.04. 08:22
Egymással szemben lévő zárkában tölti előzetes letartóztatását a móri mészárlással gyanúsított N. László és Hajdú László, akit öt éven át ártatlanul gyanúsítottak a bankrablással, írja a Blikk. A két férfi között atrocitás még nem történt.

A Venyige utcai büntetés-végrehajtási intézetben éppen Hajdú László magánzárkájával szemben helyezték el N. Lászlót, a móri bankrablás új gyanúsítottját, olvasható a Blikkben.

A lap szerint a két férfi nap mint nap találkozik, amikor a börtön őrei sétára viszik őket. A Blikk fel is teszi a kérdést, direkt vagy véletlen, hogy ilyen közel helyezték el Hajdúhoz az új gyanúsítottat, akit 5 évig ártatlanul vádoltak a móri mészárlással. A lap szerint atrocitás nem történt a két férfi között.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága erre azt válaszolta: az intézet parancsnokának hatáskörébe tartozik a fogvatartottak elhelyezése, ám konkrét személyekre vonatkozó információt nem adnak ki.

Mint az Index korábban beszámolt róla: a nyolc ember halálával végződ bankrablás miatt 2002. júliusában vették őrizetbe Hajdú Lászlót és Kaiser Edét. Éveken át őket tartották a gyilkosság elkövetőinek, a rendőrség korábbi gyanúja szerint Hajdú lőtte le a bankban tartózkodó ártatlan embereket.

Hajdút végül a móri ügy miatt nem ítélték el, sőt később hatályon kívül helyezték az elsőfokú ítéletet és újra kezdték tárgyalni az ügyét, amelyben már a bankban elkövetet gyilkosságokkal is megvádolták. A fordulat idén februárban következett be, amikor elfogták N. Lászlót és W. Róbertet, s a rendőrség beismerte: nagy valószínűséggel nem Kaiser és Hajdú követte el a móri mészárlást.

A Fővárosi Ítélőtábla perújítási nyomozást rendelt el a jogerősen elítélt Kaiser Ede ügyében, Hajdú perének tárgyalását pedig őszre halasztották.