Aladár, Álmos
-1 °C
3 °C

Magyar kisbusz tragikus balesete Ausztriában

2003.10.15. 11:36
Álló teherautóba rohant egy magyar kisbusz az ausztriai A1 autópályán szerdán kora reggel. A busz utasai közül hárman életüket vesztették. Legutóbb augusztusban szenvedtek magyarok tragikus balesetet az A1-esen.
A baleset nem sokkal reggel 5 óra után történt, az A1 autópálya Bécs felé haladó oldalán az egyik felhajtójánál egy magyar kisbusz álló teherautóba rohant - jelentette az APA hírügynökség. A balesetben három személy meghalt, öten súlyosan megsérültek. Az osztrák autóklub közlése szerint a kisbuszban összesen nyolcan utaztak. A teherautó állítólag defekt miatt állt - szabályosan - a leállósávban.

Legutóbb augusztus 17-én történt hasonlóan tragikus kimenetelű baleset ugyanezen az autópályán. Akkor két középkorú magyar állampolgár veszítette életét Alsó-Ausztriában az A1-es, úgynevezett nyugati autópályán. Autójuk letért az úttestről, egy süllyesztett terelőkorlátnak ütközött, majd jobboldalára dőlve hídkorlátnak csapódott, amely teljes hosszában kettémetszette az autót. A gépkocsi ezután lezuhant a hídról egy, az autópálya alatt áthaladó földútra.