Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Teljesen elárasztott a víz egy várost Haitin

2008.09.02. 18:29
Több halálos áldozata is van a természeti csapásnak, ami Gonaives városát sújtja.

Legalább tíz ember meghalt Haiti Gonaives városában a Hanna hurrikán által előidézett áradásokban, közölte kedden a helyi rendőrség parancsnoka, aki saját szemével látta a lebegő holttesteket az utcákat elborító vízben.

Gyakorlatilag az egész város víz alá került. Egyes kerületek utcáin és terein több mint két méter magasan áll a szennyes ár, mondta el telefonon külföldi tudósítóknak Stephen Moise, a város polgármestere, segélyfelhívást intézve a külvilághoz.

A fővárostól, Port-au-Prince-től 150 kilométernyire északra fekvő város fő kórházát is elárasztotta a víz. A betegeket az egyetlen szárazon maradt kórterembe zsúfolták össze - mondta el a gyógyintézmény egyik orvosa a Radio Vision 2000 helyi rádióállomásnak. Szemtanúk telefonos beszámolói szerint a víz már-már eléri egyes házak tetejét is, ahova némely lakosok felmenekültek a gyorsan duzzadó ár elől.

Az ötfokozatú hurrikánskálán egyes fokozatot elérő Hanna kedden a karib-tengeri Turks- és Caicos-szigetek közelében vesztett erejéből, és visszaminősítették trópusi viharrá. A miami hurrikánfigyelő központ szerint a Hanna a következő napokban Haiti északi és Kuba nyugati részét fogja öntözni bőséges esőkkel, majd később a Bahama-szigeteken át az Egyesült Államok Florida szövetségi állama felé fordul.

A Hanna az idei atlanti hurrikánszezon nyolcadik vihara.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!