Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C

Esik a hó

2006.11.02. 15:12
Az előrejelzésekben jósoltnál kicsit korábban, már csütörtökön délelőtt beköszönt a tél hazánkba is, mégha egyelőre csak enyhe havazás, hószállingózás képében is.

Az Európára rátörő tél a jelek szerint hazánkat sem kíméli, csütörtökön Magyarország több pontjáról - főként a keleti, észak-keleti országrészekből - is érkezett jelentés kisebb-nagyobb hóesésről, hószállingózásról. Az első hójelentések késő délelőtt, tíz óra körül futottak be.

Webkamera: www.boon.hu
Miskolci webkamera: www.boon.hu

A metnet.hu észlelési naplójában szinte valós időben követhető az aktuális időjárási helyzet, a legfrissebb híradások szerint Miskolcon és környékén kitartóan, nagy pelyhekben esik a hó, a város útjait, a háztetőket hó borítja. Debrecenben is havazik, Tiszaújvárosból is érkezett hójelentés, Jászberényi megfigyelők szállingózó hóról számoltak be, de többek között Egerben, Hajdúböszörményben, Berettyóújfaluban, Zalaegerszegen is esett már valamennyi hó.

Van ahol csak szórványos szállingózásról számolnak be az önkéntes meteorológiai megfigyelők, van ahonnan közepes intenzitású havazásról érkezett jelentés, és van ahonnan nagy pelyhekben hulló hóról írnak lelkesen. A hőmérséklet viszont szinte sehol nincs fagypont alatt, ezért a leeső hó a legtöbb helyen nem marad meg, a hóemberépítéssel még várni kell a legtöbb helyen.

Miskolci webkamera: www.boon.hu

A hivatalos előrejelzés szerint Magyarországon marad a fagypont körüli hőmérséklet a következő napokban. Éjjel az ország északkeleti és délnyugati részén akár mínusz tíz fokig is lehűlhet a levegő. Európába már bevonult a tél, Ausztriában, Lengyelországban és Oroszországban havazik. Részletek >>>