Árpád
-2 °C
4 °C

Összeomlott egy hatszintes ház Norvégiában

2008.03.26. 07:14
Összeomlott egy hatszintes lakóház szerda reggel a nyugat-norvégiai tengerparti Aalesund városában. Hat személy eltűnt, 15 megsérült.

Közel húszan tartózkodhattak a házban. A környéken élők beszámolói szerint kisebb földcsuszamlás előzte meg a szerencsétlenséget. A csuszamlás nyomán nagy tömegű kő és föld zuhant a házra egy közeli hegyoldalról.

Többeknek saját erőből sikerült kijutniuk az omladék alól, másokat a mentőalakulatok emeltek ki.

Tizenöt embert könnyebb sérülésekkel kórházba szállítottak. Hat lakót tekintenek eltűntnek, de még az sem világos, hogy az épületben tartózkodtak-e.

Gázrobbanás veszélye miatt kiürítették a környező házakat. A mentőalakulatok is kénytelenek voltak felfüggeszteni a keresést a romok között az esetleges további túlélők után, mert attól tartanak, hogy bármelyik pillanatban bekövetkezhet egy gázrobbanás, illetve hogy leomolhatnak a még álló falak is.

Aalesund település 350 kilométerre északnyugatra fekszik Oslótól.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?