Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Lezuhant egy helikopter Medgyesegyháza térségében

2004.09.10. 21:27
Kigyulladt, és egy napraforgótáblára zuhant egy permetezést végző helikopter Medgyesegyháza közelében. A légi jármű vezetője kiugrott a gépből; a hírek szerint koponyasérüléssel szállították kórházba.
Lezuhant és kiégett egy KAMOV 26 típusú helikopter Medgyesegyháza térségében néhány perccel este hét óra után; a légi jármű vezetőjét kórházba szállították, tájékoztatott a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese.

Pflancner Tibor tűzoltó százados elmondta, a feltehetően permetezést folytató légi jármű valamilyen okból magasságot vesztett, nekiütközött egy 25 kilovoltos elektromos távvezetéknek, és lezuhant. A helikopter az ütközés miatt kigyulladt, és egy napraforgótáblába zuhant.

A baleset következtében a napraforgótábla is kigyulladt, de az időközben a helyszínre érkező mezőkovácsházi és békéscsabai tűzoltók eloltották a tüzet.

Nagy Béla, Medgyesegyháza polgármestere azt mondta, információi szerint a helikopter vezetőjének a földet érés előtt sikerült kiugrania, és ezért élte túl a zuhanást.

A katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese szerint a növényvédelemmel foglalkozó cég alkalmazottját koponyasérüléssel a gyulai kórházba szállították a mentők.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!