Vince, Artúr
-5 °C
0 °C

Kenderültetvényekre bukkant az olimpiai lángot kísérő helikopter

2004.07.15. 10:06
Nem messze Kréta központjától jónéhány illegális drogot termesztő farmra bukkantak az olimpiai lángot kísérő légirendőrök. A helikopter személyzete a fáklya útvonalán járőrözve szúrta ki a magasból a gyanús növényeket.
A világbéke jelképeként is számontartott olimpiai láng ha közvetetten is, de a bűnüldözés eszközévé vált - írja a Reuters a görög belügyminisztérium szóvivőjére hivatkozva. A krétai útvonalon ugyanis a fáklyát kísérő rendőrségi helikopter személyzete kannabisz-ültetvényeket szúrt ki a magasból.

"Az aktuális útvonal felett járőröző rendőrségi helikopter az olimpiai fáklyát kísérte, amikor Retimnonnál gyanús farmot vett észre a gép személyzete" - tájékoztatta az újságírókat a belügyi szóvivő. A légijárőrök úgy döntöttek, hogy leszállnak és körülnéznek. Ennek köszönhető, hogy további kenderültetvényeket is találtak Heraklion és Retimnon körzetében, összesen mintegy hétezer tő indiai kendert fogltak le, "ami igen jó fogásnak számít" - tette hozzá a szóvivő.

A fáklya, amivel jelenleg az utolsó szakaszokat teszik meg a görögországi körúton az olimpiai eszmét körbehordozó sportolók, augusztus 13-án érkezik meg az athéni Olimpiai Stadionba. Az összesen 45 millió dollárba kerülő világkörüli útján államelnököknek kijáró biztonsági intézkedések kísérték az isteni lángot.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!