Klaudia
-4 °C
2 °C

Víz a Blahán, füst a HÉV-en, gáz a Margit hídnál

2006.10.16. 11:50
Víz tört fel a Blaha Lujza téren dél előtt nem sokkal, ezért két sávot le kellett zárni a forgalom elől. Reggel a Margit hídnál alakult ki torlódás, ott ugyanis gáz szivárgott, a HÉV pedig egy ideig nem járt, mert egy kábelaknában kigyulladt egy vezeték.

Dél előtt nem sokkal víz tört fel a Blaha Lujza téren, miután eltört egy 100 milliméteres, a metró vízellátását biztosító vízcső. A közlekedési rend feltehetően csak éjjelre állhat teljesen helyre.

A tűzoltók és a vízművek szakemberei hamar a helyszínre siettek. Elsőként a vízvezeték elzárására törekedtek, hogy a feltörő víz ne folyjon be metróállomásra.

A legfrissebb információk szerint víz annyira alámosta az úttestet, hogy a Rákóczi út két sávját teljesen le kellett zárni a forgalom elöl - jelentette a Havaria Press. A hírügynökség úgy tudja, hogy a metró forgalmát egyelőre nem érinti a vízömlés.

Reggel tűzoltók szállták meg a szentendrei HÉV első két állomását. Az Index tudósítója arról számolt be, hogy a Batthyány téri metró- és HÉV-megállóba nem engedik le az utasokat, a Margit híd budai hídfőjéhez pedig gázömlés miatt kellett a tűzoltóknak kivonulni.

A szentendrei HÉV még nem közlekedik teljen vonalán. A gázművek szakemberei már elzárták a szivárgó gázcsövet, azonban a gázszivárgást megelőző kábelégés miatt a teljes Batthyány téri alagutat át kell vizsgálniuk a BKV szakembereinek.

A BKV fődiszpécsere érdeklődésünkre elmondta, hogy a HÉV vonalán egy kábel gyulladt ki, ennek oltásához hívták a tűzoltókat. A Havaria Press szerint a Batthyány téri megálló peronjától 200 méterre lett zárlatos a vezeték.

Mivel az alagútban sűrű füst gomolygott, az utasokat nem lehetett leengedni a megállóhelyhez. A hiba elhárításáig az Árpád hídig pótlóbuszok szállítják az utasokat. Mint a BKV-nál az Index érdeklődésére közölték: a tűz nem az alagútban keletkezett, egy kábelaknában egy kisfeszültségű vezeték gyulladt ki.

A Margit híd budai hídfőjénél egy hat bar nyomású vezeték meghibásodása miatt ömlött a gáz. A gázművek szakemberein kívül a tűzoltók és a rendőrök is nagy erőkkel vonultak a helyszínre. A környéken az útlezárások miatt óriási a közlekedési dugó. A gázszagot a több száz méteres körzetben lehetett érezni, a szél a gázt a közelben lévő HÉV-alagútba is befújta.

A gázömlést hamar, mintegy negyed órán belül sikerült megszűntetniük a szakembereknek, azonban egy rövid időre le kellett zárni a környék forgalmát, amely miatt hatalmas torlódás alakult ki.