Elfogták a 12 éves kislányt megszöktető tengerészt

BBC
2003.07.16. 16:41
Őrizetbe vették Németországban azt az ex-tengerészt, aki egy 12 éves angol kislánnyal tűnt el még szombaton. Frankfurti letartóztatása a német hatóságok és az FBI segítségével történt azután, hogy Studabaker számítógépén gyerekpornó képeket találtak - számolt be egy magas rangú rendőrtiszt.

"Beigazolódtak azok a félelmeink, amiktől a legjobban tartottunk" - mondta a nyomozó. "Bizonyítani tudjuk, hogy a tengerész tudott a lány fiatal koráról."

Mint arról korábban beszámoltunk, a férfi azt mondta családjának, hogy fogalma sem volt arról, hogy levelezőpartnere 12 éves.

A weisbadeni szövetségi bűnügyi hivatal vette őrizetbe a férfit, a brit hatóságok felkérésére.

Az amerikai ex-tengerész és a 12 éves angol lány még szombaton tűnt el. A pár egy éven keresztül levelezett egymással, majd a hétvégi első randevújuk után egyikőjük sem ment haza. A pár ezek után szombaton Párizsba repült. A lány szülei már az eltűnés napjának éjszakáján értesítették a rendőrséget, ekkor azonban ők már a Párizsba tartó repülőn ültek. Mindketten telefonáltak családjuknak, elmondták nekik, hogy jól vannak, de nem árulták el hollétüket. A lányt még mindig nagy erőkkel keresik.