Hét évet kapott a szögbelövővel gyilkoló férfi

2009.06.30. 16:16 Módosítva: 2009.06.30. 16:21

Hét év börtönre ítélte a Pécsi Ítélőtábla kedden azt a német férfit, aki szögbelövő pisztollyal megölte volt élettársa barátját, az asszonyt pedig életveszélyesen megsebesítette 2007 nyarán. Az ítélőtábla az első fokon eljáró Somogy Megyei Bíróság ítéletét hagyta helyben felindulásban elkövetett emberölés bűntettében és emberölés kísérletében, továbbá lőfegyverrel való visszaélésben, a határozat jogerős.

A német férfi 2007 nyarán egy vagyonmegosztási vitában szögbelövővel támadt volt élettársára és annak horvát barátjára Balatonőszödön. A német nő a vagyonmegosztás miatt a település jegyzőjéhez hívta korábbi élettársát, de ő nem ment el a megbeszélésre. Az asszony és új élettársa ezért felkeresték őt a tanyáján. A vitából verekedés lett, majd amikor nő és élettársa beszállt az autójába, egy szögbelövővel rájuk lőtt az 52 éves német. A szög átfúródott a horvát férfi vállán, majd az asszony hasán is keresztül ment.

A horvát férfi menekülés közben áthajtott támadója lábán, a pár később a balatonőszödi polgármesteri hivatalban kért segítséget. A kiérkező mentők a horvát férfi életét már nem tudták megmenteni, a nőt mentőhelikopterrel a székesfehérvári kórházba szállították, túlélte. A támadó is kórházba került, mert eltört a lába.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport