Klaudia
-3 °C
3 °C

Szögbelövővel ölt a balatonőszödi gyilkos

2007.06.27. 11:19
Beismerő vallomást tett az az 52 éves német férfi, aki kedden egy szögbelövővel támadt rá volt élettársára, és annak új barátjára. Egy 10 centis vasszög megölte a horvát férfit, és életveszélyes sérüléseket okozott a nőnek. Egyelőre nem tudni, hogy csak anyagi ügyek motiválták-e a lovas tanya tulajdonosát a gyilkosság elkövetésében, vagy szerelemféltés is volt a háttérben.

Kedden délelőtt lövöldözés történt egy balatonőszödi lovas tanyán, egy horvát férfi életét vesztette, élettársát, egy német nőt életveszélyes állapotban szállították kórházba. A rendőrség megállapította, hogy az elkövető, egy 52 éves német férfi korábban a német nő élettársa volt, együtt üzemeltették a férfi tulajdonában lévő lovas tanyát, mondta el az Indexnek Bíró Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Mivel kapcsolatuk véget ért, a német nő rendezni akarta anyagi ügyeiket, ezért hétfőn felkereste Balatonőszöd jegyzőjét, akivel abban állapodtak meg, hogy kedden a német férfivel visszatérnek hozzá a papírügyeket elintézni, tájékoztatott a szóvivő. Hozzátette, hogy a német férfi a keddi találkozón nem jelent meg, ezért a német nő és új élettársa, egy horvát férfi felkeresték a lovas tanyán. A két férfi ekkor kezdett dulakodni, a rendőrség szerint mindkettőn láthatóak a külsérelmi nyomok.

Végül a német nő és a horvát férfi beült autójukba, a német férfi pedig egy szögbelövővel támadt rájuk. A jármű felhúzott ablakán keresztül belőtt egy 10 centis acélszöget, ami áthatolt a horvát férfi vállán, ezután a nő testén keresztül a kárpitba fúródott. A pár ezután az önkormányzat épülete elé hajtott, ahol segítséget kértek egy önkormányzati dolgozótól.

A kiérkező mentősök már csak a negyvenes éveiben járó férfi halálát állapították meg, a nőt életveszélyes sérülésekkel mentőhelikopter szállította a székesfehérvári kórházba, mondta Bíró Gábor. Hozzátette, hogy állapotuk kielégítő, így a nőt várhatóan szerdán hallgatják ki. Az elkövetőt még kedden elfogták, de sérülései miatt a siófoki kórházba kellett szállítani, ahol rendőri őrizetben van. A szóvivő elmondta azt is, hogy a férfi gyanúsítottként tett beismerő vallomást kedden, így a rendőrség több emberen elkövetett emberölés miatt indított ellene eljárást.

Bíró Gábor egyelőre annyit közölt, hogy az 52 éves elkövetővel a német nő és a horvát férfi anyagi ügyeket akartak rendezni, az azonban majd csak a vizsgálatkor derül ki, hogy a gyilkos indítékai közt volt-e szerelemféltés is.