Eltűntek a Papa peres iratai

MTI
2006.11.15. 19:41

Feltörték Kármán Irén dokumentumfilm rendező autóját szerdán Budapesten, kiloptak belőle egy rózsaszín sporttáskát, amely Sándor István, a Papa peres anyagait tartalmazta, valamint egy leforgatott dokumentumfilmet is rögzítő kazettát. A kocsit úgy törték fel, hogy azon külsérelmi nyomok nem keletkeztek. A rózsaszín sporttáska a vezető melletti ülésen hevert. A táskában voltak a Szemben a maffiával című könyv alapjául szolgáló peres iratok, valamint az ugyanerről a témáról forgatott film úgynevezett Beta-kazettája (ez civil számára nem képez értéket). A munkakazettán részben a már leforgatott dokumentumfilm anyagai láthatók (amelyeket egyébként digitálisan is rögzítettek), részben pedig Sándor István magánarchívuma.

Amint Kármán Irén az MTI munkatársának elmondta, valójában nem hisz abban, hogy mindez csupán ártatlan autófeltörés, jóllehet, nem volt nehéz dolga a tolvajnak, mert a kocsi egyik ajtaja nem zárt tökéletesen. Kármán Irén azt is elárulta ugyanakkor, hogy a Szemben a maffiával nem borzolta fel túlságosan az érintett bűnözői körök kedélyeit. Bár a szerző kapott egy-egy nem éppen barátságos emailt és más hasonló reagálást a blogjára, de más nem történt.

A rendőrség szerint egyszerű autófeltörés történt, a táska ellopása nincs összefüggésben annak tartalmával. A rendőri szervek bíznak benne, hogy a sporttáska, illetve annak tartalma hamarosan megkerül, a károsultat legalábbis ezzel vigasztalták.