Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Előzetesben ült a móri rablógyilkosoknak fegyvert szállító rendőr

MTI
2007.05.29. 16:39

Elkülönítették a móri bűncselekmény nyomozása során képbe került, üzletszerűen elkövetett lőfegyverrel visszaéléssel meggyanúsított S. Zoltán ügyét a móri bankrablás nyomozásától. A lőfegyverrel visszaélés bűncselekmény elkövetésekor a gyanúsított a rendőrség kötelékébe tartozott, mondta Morvai Attila szóvivő. Hozzátette: a büntetőeljárási törvény szabályai szerint a területileg illetékes ügyészségnek kell lefolytatnia a nyomozást, amely jelen esetben a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.

A gyanúsított a móri bankrablásban nem vett részt, többi között ezért is lehetett az ő ügyét attól elkülöníteni. Kérdésre válaszolva ugyanakkor megerősítette, hogy a gyanú szerint a móri bűncselekmény során használt fegyverek közül kettőt korábban S. Zoltán értékesített a móri ügy gyanúsítottjainak. S. Zoltán a móri bankrablás idején más ügy miatt előzetes letartóztatásban volt, akkor beosztásából felfüggesztették, később pedig elbocsátották.