Jégeső és vihar a fővárosban

2008.07.17. 22:08

Több autó, köztük egy mentő is elakadt a fővárosban a csütörtök esti viharos erejű széllel kísért felhőszakadásban - tapasztalták az MTI munkatársai. A meteorológiai szolgálat Budapest belterületén 128 kilométeres széllökéseket is mért, az éjszaka folyamán több viharzóna érte el a várost.

A tűzoltók folyamatosan kapták a hívásokat, nem sokkal este tíz óra után már 12 egységük dolgozott a kerületekben, fákat távolítottak el az utakról és szivattyúzták a vizet az épületek pincéjéből - közölte Molnár Péter, a fővárosi tűzoltóság szóvivője. A XI. kerületi Daróczi utcában egy lakást is elöntött a víz. A XI. kerületi Nagyszőlős utcában térdig érő vízben elakadt egy mentő, a X. kerületi Maglódi úton sem a villamos sem a személyautók nem tudnak közlekedni. Kőbányán több helyen problémát okoz az utakon felgyülemlett víz.

A VIII. kerület több pontján koccanásos baleseteket okozott a hirtelen lezúduló eső, néhol jégeső. A 32-esek terén a vihar még egy építkezésen álló darut is megmozdított. A szél városszerte gallyakat tépett le, néhol az utakra dőlt fák akadályozzák a közlekedést.

A BKV fődiszpécsere, Takács Renáta tájékoztatása szerint a 41-es és a 37-es villamos pályájára fák dőltek, a 28-as és a 30-as járat útját elöntötte a víz, ezért azok átmenetileg nem közlekednek. Budapesten narancssárga riasztás volt érvényben