Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mérgező a legnépszerűbb kínai cukorka

2008.09.26. 08:53

Leállították a legnépszerűbb kínai cukorka, a White Rabbit (Fehér Nyúl) gyártását, miután kiderült: az édesség melamint tartalmaz - jelentették be a gyártó cég illetékesei pénteken Shanghaiban.A Guanshengjuan nevű cég korábban már közölte: a mérgező kémiai anyagot tartalmazó cukorkából nem exportálnak többet, miután a szingapúri hatóságok jelezték, hogy melamin van az édességben - közölte a kínai állami média.

Kínában eddig 53 ezer csecsemő betegedett meg a melaminnal dúsított tejtől. Négyen meg is haltak közülük. A botrány kirobbanása óta több mint 70 tejpormárkáról derült ki, hogy melamint tartalmaznak. Az anyagot elsősorban műanyagok és ragasztók előállításához használják. Közben több ország is betiltotta a kínai tejtermékek forgalmazását, legutóbb Kenya és Indonézia.