Nárcisz
7 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

A vécéből emelkedett ki a feszület

2004.11.25. 14:34
A szűzmáriás szendvics után újabb csodálatos tárgy bukkant fel az eBayen: egy feszület alakú székletdarab. Az aukciós szájt azonban kritikusan viszonyul a keresztény kultúrkör effajta mirákulumaihoz: szerda este ezt a relikviát is eltávolította rendszerből.
Szerkesztőségi csodahitelesítőink már-már a világváge közeledtét jósolják, hiszen mi másra lehetne következtetni abból, hogy egyre-másra bukkanak fel a világméretű eBay aukciós szájton a csodás relikviák: a Szűz Mária arcképét hordozó tízéves sajtos szendvics után most egy feszület alakú székletdarabot kínált fel valaki árverésre.

Az eladó szerint ez az a fajta aukció, ami csak egyszer adódik az emberiség történetében. Hogy a dolog pontosan mit jelent, azt a Flamecajun felhasznónevű júzer ugyan nem tudja, de mindenesetre úgy döntött, hogy a nyilvánosság elé áll vele, hátha valaki más jobban tudja értelmezni a jelenséget, mint ő.

A hűtőben vár

#alt# Az eladó beszámolója szerint a tárgy eredetileg normális ürülék formájában távozott, de kisvártatva feszületként emelkedett ki a vécéből, a képen látható módon. A tulajdonost annyira megrázta a dolog, hogy egyből hívta a helyi lelkészt, aki gyorsan felkészítette megőrzésre a csodálatos exkrementumot, ami azóta a hűtőben várja a licitálókat.

Flamecajun ígéri, hogy másnapra, fagyasztva leszállítja azt a nyertesnek, ráadásul ingyen, a teljes bevételt pedig jótékony célra ajánlja fel. Az eladó kiköti azt is, hogy ha a vevő valamiért nem elégedett a termékkel, azt hét napon belül vissza kell juttatnia, hogy visszakaphassa a pénzét.

Becsületes fickó

Flamecajun különben főleg könyveket, cd-ket és játékokat árul az eBayen, 175 pozítív és 8 negatív értékeléssel rendelkezik, szóval ügyfelei általában elégedettek, és becsületes fickónak tartják őt. Erről tanúskodak értékelései is: "tisztességes eladó, jól kommunikál", "minden úgy volt, ahogy ígérte", "kiváló ebayező: barátságos, gyorsan szállít, köszönöm!", bár az egyik, távol-keletinek tűnő vásárló felháborodott értékelést hagyott: "Vigyázat! Hazudik! A könyv nagyon rossz állapotban van (a fele be van jelölve tollal)".

Szerda este azonban az eBay megszüntette az aukciót, de még van remény azoknak, akik hitük bizonyítékát látva vagy egyéb okból licitálni kezdtek a vécéből kiemelkedett feszületre (az első pár órában hat licit érkezett, és 31 dollárig ment fel a tétel ára). A szűzmáriás szendvicset is eltávolították egyszer a rendszerből, mondván, hogy viccből feltett tárgyakkal nem foglalkoznak. A tulajdonosnak azonban sikerült meggyőznie az árverési szájtot arról, hogy rendben leszállítja majd a szendvicset, hátha sikerül ez a csodálatos székletdarab tulajdonosának is.

15%
3499 Ft
2975 Ft
15%
3499 Ft
2975 Ft