Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Beismerő vallomást tett a magyar drogcsempész Görögországban

2008.09.05. 19:18
Egy magyar díler társai meggyilkolásával fenyegetőzött, ezért vállalta száznegyven kiló heroin átcsempészését az az 56 éves magyar férfi, akivel elfogásakor két felnőtt és egy 11 éves kislány is utazott. A társaságot még július elején fogták el a görög határőrök Hiosz szigetén.

Beismerte a július elején a görögországi Hiosz szigetén negyven kiló heroinnal lebukott három magyar egyike, hogy tudatosan csempészett lakóautójában drogot Törökországból.

A magyarok Cesme török kikötőből érkeztek kempingkocsijukkal a török partok közelében lévő, de már Görögországhoz tartozó Híosz szigetére. Az 56 éves férfivel két magyar felnőtt, egy férfi és egy nő, illetve egy 11 éves kislány, az egyik férfi unokája is együtt utazott.

A rendőrök elfogásukkor negyven kiló heroint találtak náluk, a kocsi alapos átvizsgálása után további száz kilót. Korábban a gyanúsítottak egybehangzóan tagadtak. Azzal védekeztek, hogy a lakókocsit többször is felügyelet nélkül hagyták, ráadásul hosszabb időn át szervízben is volt.

Az 56 éves férfi kirendelt védője, Avramidisz Konsztantinosz szerint az 56 éves férif vallomásában azt mondta, hogy egy magyar drogdíler kényszerítette a törökországi Izmir közelében a drogszállítmány átvételére és a határon való átcsempészésére. Állítása szerint a díler azzal fenyegette, hogy megöli két társát, ha nem enged követelésének.

A 11 éves kislányt a három felnőtt elfogása után egy humanitárius alapítványnál helyezték el, majd édesapja érte ment Görögországba és hazahozta. A most beismerő vallomást tett férfin kívül a két másik felnőtt is előzetes letartóztatásban van.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?