Konrád, Tivadar
10 °C
23 °C

Mérget kevert férje ételébe

2004.04.07. 13:40
Őrizetbe vett a rendőrség egy nyírgyulaji asszonyt, aki a gyanú szerint ételébe kevert méreggel megölte a férjét. A gyilkossággal alaposan gyanúsítható asszony maga is kórházba került, mert főzés közben beszívta a fazékból felcsapódó, méreggel keveredett gőzt.
Megmérgezte férjét és közvetve házörző ebeit is egy nyírségi asszony. Az eset még január közepén történt, a nyírgyulaji asszonyt azonban csak vizsgálatok lezárulta után, e hét kedden vették őrizetbe. Az 54 éves nő maga is kapott a halálos dózisban adagolt méregből, ám ő az orvosi kezelésnek köszönhetően életben maradt. A gyanúsított nő nem ismerte be tettét, ám a nyomozók szerint az összegyűjtött bizonyítékok mostanra egyértelművé tették a bűnösségét.

Gyanús momentum

A házaspár viszonya már hónapokkal az eset előtt megromlott. A családi viszály végül odáig fajult, hogy az asszony január elején elhatározta, hogy végez a férjével. Az ügy első gyanús momentuma az volt, hogy a szabolcsi településen élő asszony január 13-án, főzés közben rosszul lett. A kiérkező mentők mérgezési tünetekkel vitték kórházba, életét csak a gyors orvosi beavatkozás mentette meg.

A rendőrség még aznap kihallgatta a férjet is, de az nem tudta, hogy mi történt a feleségével. Meghallgatása után a férfi hazament, és evett a felesége által készített ételből. Három nappal később hozzátartozói holtan találták a lakásban.

Csaknem magát is megmérgezte

A férj halála után a rokonok kidobták a kutyáknak a konyhában talált maradékot, és az állatok hamarosan elpusztultak. Az ételmintákban a szakértők egy erős talajfertőtlenítő szer nyomait találták. A rendkívüli haláleset vizsgálatakor egyértelművé vált, hogy a mérget csak a nő adagolhatta bele a férfi ételébe, s ugyanazt az ételt kapták meg később a kutyák is.

Az is bebizonyosodott, hogy ő maga azért lett rosszul, mert főzés közben beszívta a fazékból felcsapódó, méreggel keveredett gőzt. A rendőrség gyanúsítottként hallgatta ki a nőt, akinek korábbi vallomásai és egyéb bizonyítékok megalapozottá tették a gyanút, hogy megromlott házasságára így kívánt pontot tenni. A feleséget ezek után kedden őrizetbe vették, majd eljárást indítottak vele szemben, előre kitervelt emberölés alapos gyanújával.

15%
4999 Ft
4250 Ft
20%
2999 Ft
2400 Ft