Jusztin
13 °C
30 °C

Alvászavaroktól szenved Huszein?

2003.12.05. 13:03
Fejfájást okoztak Szaddám Huszeinnek egy arab hírcsatorna "imperialista hazugságai". A hírblokokk orvosa állítása szerint "évekkel rövidítették meg" a diktátos életét. Szaddám nyugtatókkal tudott csak elaludni.
Nyugtatókkal tudott csak aludni Szaddám Huszein - állítja a bukott iraki diktátor egyik volt háziorvosa. A rezsim bukása után egy közelebbről meg nem nevezett öböl-menti országba emigrált orvos állítása szerint Bagdad április 9-i bevétele előtt egy héttel beszélt utoljára a diktátorral.

Fájdalmas imperialista hazugságok

Szaddám, alvászavarait leszámítva egészségesnek érezte magát - nyilatkozta az as-Sark al-Aúszat című arab napilapnak. Huszein egy arab műholdas televízió híreire panaszkodott, mondván "megfájdul tőlük a feje és megrövidül az élete". "Csupa imperialista hazugság" - panaszolta az orvosnak a diktátor.

Az utolsó telefonbeszélgetés során Huszein azt tudakolta az orvostól, hogy kiáll-e mellette az iraki nép - írja az arab napilap. A nyilatkozó orvos, tartva a büntetéstől népe szeretetéről biztosította a diktátort.

A Szaddám Fedájín milícia és a Köztársasági Gárda gyors kapitulálására azonban ő maga sem számított.