Botond, Mózes
EUR 385,88 Ft
USD 370,36 Ft
12 °C
29 °C

Tavaszi szellő helyett újabb havazás

2003.02.28. 11:46
A meteorológiai előrejelzések szerint továbbra sem számíthatunk jelentős felmelegedésre, sőt az ország több területén is várható csapadék. A hidegebb területeken havazás is lehetséges. Az elkövetkező napokban egymást váltják majd a napsütéses és borús napok. Március 10-ig lassú lesz az enyhülés.
A végletek időjárása jellemzi hazánkat az elkövetkező napokban - mondta érdeklődésünkre Németh Lajos, az országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. Az ország több pontján a nappali napsütés hatására 10 fokig emelkedhet a hőmérséklet, azonban a ködös területeken fagypont alatt maradhat. Valamelyest mérséklődik az éjszakai hideg: egyre kisebb területeken süllyed -10 fok alá a hőmérséklet.

Németh Lajos szerint március 10-ig nem változik látványosan az időjárás, vagyis nem fog ránk szakadni máról holnapra a tavasz.

Hétvége

Szombaton a nyugati megyékben lehet napsütés. Délkeleten kisebb havazás, ónos eső is kialakulhat. Vasárnap délután nyugat felől nedvesebb léghullámok érkeznek, s ennek hatására hétfőn reggel, majd délutántól számíthatunk vegyes halmazállapotú csapadékra. Kedden eső, havas eső, havazás egyaránt kialakulhat. A változó irányú szél egyelőre mérsékelt marad, de március 4-től kissé megélénkül.

Az Időjárás.hu adatai szerint a fővárosban pénteken a hideg, párás reggelt követően több órára kisüt a nap, melyet délután átmeneti felhősödés zavar. Mérsékelt marad a szél. A hőmérséklet csúcsértéke 4 fok körül alakul. Késő este -1 fok várható. Szombaton felhős és napos időszakok váltakoznak. Mérséklődik a hajnali lehűlés.

Vidéken

Hazánk keleti részén pénteken a reggeli ködök sokfelé tartósan megmaradhatnak. Néhol azonban főként délután kisüt a nap. Mérsékelt marad a szél. A hőmérséklet csúcsértéke -4, +3 fok között alakul. Késő este -6, -2 fok várható. Szombaton csak rövidebb időszakra süthet ki északon a nap, délkeleten havazás, ónos eső is kialakulhat.

A nyugati területeken pénteken a párás, helyenként ködös reggelt követően több órára kisüt a nap, csak átmeneti felhősödésre számíthatunk. Megélénkül a délnyugati szél. A hőmérséklet csúcsértéke 5, 9 fok között alakul. Késő este -2, 0 fok várható. Szombaton változóan felhős, a nyugati határszélen jobbára napos időnk lesz.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

  • Vennék
  • Hírek