Lázár, Olimpia
-6 °C
-1 °C

Októberi zimankó Oroszországban, özönvíz Közép-Amerikában

2007.10.15. 07:54
Szélsőséges időjárás tombol Kelet-Európában és Közép-Amerikában is. A moszkvai hóvihar miatt Vlagyimiri Putyin csak több órás késéssel tudott elindulni Berlinbe, ahol a német kancellárral tárgyal.

Tízezernyi lakás maradt áram nélkül Moszkvában hétfőn, miután a súlyos havazások miatt megsérült több elektromos vezeték.

Vasárnap már megkezdték az ónos eső, havazás és erős szelek miatt megrongálódott vezetékek javítását Moszkva környékén, de az orosz fővárosban 38 500 ember volt még áram nélkül hétfő reggel, közölte a rendkívüli helyzetek minisztériuma.

Az első hó Moszkvában

A főváros környékén tomboló ítéletidő miatt több órás késéssel tudott csak elindulni Németországba a Vlagymir Putyin orosz elnököt szállító repülőgép. Az orosz államfő gépe este tíz óra után szállt le a frankfurti repülőtéren.

Árvíz Közép-Amerikában: már 21 halott

Huszonegyre emelkedett hétfőre virradóra a Közép-Amerikában napok óta tartó felhőszakadás okozta áradás halálos áldozatainak száma.

A helyi vöröskereszt közlése szerint a Costa Rica-i fővárostól, San Josétól nyugatra fekvő Atenas város szegénynegyedeinek több házát sodorta el egy sárlavina, itt 14-en haltak meg. Két embert a megáradt folyók sodortak el ugyanebben a körzetben. Az áradások mintegy 1500 lakóépületet rongáltak meg súlyosan. Hondurasban négyen fulladtak bele az árba, miközben egy csónakon próbáltak menekülni, egy ötödik áldozatot szintén a medréből kilépett folyó sodort el.

Panamában is kaotikus állapotokat okozott a rendkívüli esőzés. A Csendes-óceán partján fekvő Parrita fürdőhelyet teljesen elöntötte a víz. Két ember eltűnt, és több mint száznak kellett elhagynia az otthonát az árvíz miatt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!