Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Rúgta, harapta, karmolta a rendőröket

2006.10.17. 12:17
Meg akarta vesztegetni a rendőröket egy ittas férfi Szegeden, amikor ez nem sikerült, rátámadt a járőrökre. Mindannyian könnyebben megsérültek.

Közlekedési rendőrök hétfőn este Szeged-Tápén ellenőriztek egy személygépkocsit; a szemmel láthatóan részeg sofőrt megszondázták, a szonda el is színeződött. Az intézkedő rendőrök ismertették a középkorú helybeli férfivel a jogi lehetőségeit, ő viszont több tízezres átnyújtásával kívánta a helyzetet elrendezni - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság (CSMRFK) szóvivője.

A rendőrök közölték a férfival, hogy előállítják, azonban a 36 esztendős férfi nem akart a rendőrökkel menni így testi kényszert kellett vele szemben alkalmazni. A részeg sofőr ennek ellenállt, sőt, rátámadt a hatóság embereire, rúgta, harapta és össze is karmolta őket. A megvadult férfit csak az időközben megérkező rendőri segítséggel együtt sikerült előállítani; az eset következtében a rendőrök és a férfi is könnyű sérüléseket szenvedett.

A kapitányságon kiderült, hogy az ittas férfi, akit korábban eltiltottak a járművezetéstől, nem ismeretlen a hatóság előtt; korábban több alkalommal folyt ellene eljárás ittas járművetés vétsége és más bűncselekmények elkövetése miatt. A férfi ellen most hivatalos személy elleni erőszak és hivatali vesztegetés bűntette miatt is eljárás indult őrizetbe vétele mellett.