Sándor, Ede
-4 °C
-1 °C

Holtan találták meg a szívbeteg kisfiút

2005.09.16. 17:31
Nem sikerült időben megtalálni a szerdán este eltűnt, szívbeteg jászberényi kisfiút. A négyéves gyermeknek naponta többször életmentő gyógyszert kellett volna bevennie. A rendőrök, határőrök, tűzoltók és polgárőrök az egész környéket átkutatták.

Nem sikerült időben megtalálni a szerdán este eltűnt, szívbeteg jászberényi kisfiút. A négyéves gyermeknek naponta többször életmentő gyógyszert kellett volna bevennie.

A rendőrök, határőrök, tűzoltók és polgárőrök kora reggeltől folytatták a szerdán déltájban Jászberényben, nagyszülei lakásának udvaráról eltűnt négy év körüli szívbeteg kisfiú felkutatását.

A gyermek holttestét végül búvárok találták meg, az eltünés helyétől mintegy száz méterre a Zagyva folyó vízében - jelentette a HavariaPress. Egyelőre nem tudni, hogy a gyermek halálát fulladás, vagy a betegsége miatti szívleállás okozta, jelentette a TV2.

Quaddal is keresték

A keresésben 44 rendőr, 24 határőr, 14 tűzoltó, 15 polgárőr és több mentőkutyás csapat vett részt.

A kutatást egy budapesti katasztrófavédelmi cég 3-3 terepjáróval, quaddal, azaz speciális négykerekű motorral és motoros ernyővel segítette.

A kutatásban résztvevők az eltűnés színhelyétől ismét végigjártak minden házat, a közeli Zagyva partot, illetve a város határán lévő területeket.

Éjszaka csak a mentőkutyások keresték

Csütörtök pirkadattól összesen százötvenen vettek részt a holland-magyar állampolgárságú Bongers Leon - eddig eredménytelen - felkutatásában. A települést rendőrök, tűzoltók, polgárőrök és mentőkutyás csapatok tagjai fésülték át. A hír hallatán nagyon sok jászberényi is bekapcsolódott a keresésbe. Az éjszakai órákban csak a mentőkutyások végezték a keresést.

A négy év körüli kisfiú a jászberényi Lomb utcai házból szerdán dél után nem sokkal akkor távozott el, amikor dédnagymamája öt-tíz percre magára hagyta, hogy a házból cipőt hozzon a lábára.

Létfontosságú gyógyszer

Miután észrevették, hogy a kapu nyitva van, a nagymama, a gyermek anyja és annak fiútestvére azonnal Leon keresésére indultak, végigjárták a környéket, de nem találták meg. A rendőrségnek ezt követően jelentették be a kisfiú eltűnését.

A Leon megszületése óta háromszor esett át komoly műtéten. A szívbeteg gyermeket édesanyja egyedül nevelte. Betegsége miatt többek között Tensiumin nevű gyógyszert szedett minden reggel és este, ennek bevétele egy szívspecialista orvos véleménye alapján létfontosságú volt számára.