Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Lecsukták a bombával viccelő utast

2004.01.20. 13:15
Nem megfelelő választ adott a táskája tartalma iránt érdeklődő biztonsági személyzetnek egy brit lány a miami reptéren. A bomba szóra azonnal letartóztatták.
Pillanatok alatt börtönben találta magát az a fiatal brit nő, aki az amerikai Miami nemzetközi repülőterén tréfásnak szánt kiszólással azt mondta a biztonsági személyzetnek, hogy bomba van nála - írta a keddi Sun. A brit bulvárlap értesülései szerint a 21 éves Samantha Marson a British Airways járatával tért volna haza Londonba, amikor a repülőtér biztonsági személyzete még a beszállás előtt szúrópróbaszerű vizsgálatnak vetette alá.

A rendőr kérdésére, hogy mi van a nála lévő hátizsákban, a lány nevetgélve válaszolta, hogy bomba. Azonnal bilincs csattant a kezén, a repülőtéren teljes körű riasztást rendeltek el, Marsont pedig néhány órán belül, bilincsbe verve, rendőrbíró elé vezették, aki elrendelte őrizetben tartását a bírósági eljárásig.

Kimondta a bébetűs szót

Ez akár hat hónapi vizsgálati fogságot is jelenthet, amelyet a fiatal nőnek kemény bűnözők között kell eltöltenie - írta a Sun.

Marson idős papája a lapnak azt mondta, hogy beszélt a miami rendőrséggel, ahol elmondták: lányát azért vették őrizetbe, mert "ki merte mondani azt a bébetűs szót". Az amerikai hatóságok az ilyesmit rendkívül szigorúan veszik, és ha valaki bombáról beszél, az "nem vicc" - nyilatkozta a miami rendőrség szóvivője a bulvárlapnak.

A brit külügyminisztérium illetékesei közölték, hogy már vizsgálódnak az ügyben, a British Airways pedig nyilatkozatban kérte utasait az olyan kijelentések mellőzésére, amelyek "alkalmat adhatnak a félreértésre ... mert az amerikai hatóságok igen komolyan veszik ezeket".