Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

Autókat törve menekült a házkutatásról

2007.10.25. 13:51
Házkutatás közben döntött úgy egy budapesti férfi, hogy nem várja meg, mit találnak házában a Nemzeti Nyomozó iroda rendőrei.

Menekülés közben több autót is összetört csütörtökön gépkocsijával egy zuglói férfi, akit nagy összegű csalással gyanúsít a rendőrség, közölte Horváczy Emese, a Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője.

A nyomozók délelőtt szálltak ki házkutatást tartani a férfi XIV. kerületi házához. Az 520 millió forintos csalással gyanúsított, egyébként szabadlábon védekező férfit otthon találták. A gyanúsított a házkutatás kellős közepén, az intézkedő rendőröket hátrahagyva autójába ült és elmenekült.

A karambolsorozat ekkor kezdődödött: a ház előtt nekiütközött a rendőrök autójának, majd később egy másik autónak is. Végül az Erzsébet királyné útja és a Kolozsvári utca kereszteződésénél egy harmadik autóval is karambolozott.

A balesetben a férfi megsérült, őt kórházba vitték. Rajta kívül más nem sérült meg az ütközésekben. Az okozott anyagi kárról egyelőre nincsenek pontos információink. Az 55 éves budapesti férfit egy pénzintézet megkárosításával gyanúsítják, de a Nemzeti Nyomozó Iroda erről nem kívánt többet elárulni.

Mivel a férfi jelenleg kórházban van, csak később dönthet a bíróság arról, hogy előzetes letartóztatásba helyezik-e. A mostani menekülés után valószínűnek tűnik, hogy nem maradhat tovább szabadlábon.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!