Ágnes
-1 °C
2 °C

Felgyújtotta szomszédját, majd öngyilkos lett

2004.04.26. 16:07
Az utóbbi időben a férfi meglehetősen agresszívan viselkedett a szomszédban lakó eltartott nénivel - állítják a környéken lakók. Az egyelőre tisztázatlan körülmények között történt hódmezővásárhelyi kettős halálesetről hétfőn értesült a rendőrség.
Megölte szomszédasszonyát, majd felakasztotta magát a rendőrségi gyanú szerint egy 62 éves férfi Hódmezővásárhelyen. Az esetet a férfi élettársa fedezte fel hétfőn reggel, amikor hazatért a munkából a Csongrád megyei városban lévő lakásába. Az asszony a házba lépve rögtön meglátta élettársa felakasztott holttestét, majd amikor segítségért indult, azt is észrevette, hogy a szomszéd házból - ahol az eltartottja, egy 80 esztendős nő lakott - füst szivárog.

A helyszínre érkező tűzoltók a házban tomboló lángokat eloltva rátaláltak az idős asszonyra, akinek már csak elszenesedett holttestét tudták kivinni a lakásból.

A szomszédok a tanúvallomásokat felvevő rendőröknek elmondták, hogy az utóbbi időben a férfi meglehetősen agresszívan viselkedett az eltartott nénivel. A férfi mielőtt végzett magával, búcsúlevelet is hagyott hátra, ebből a rendőrök számára kiderült, hogy az idős asszonyt még a halál beállta előtt gyújtotta fel haragosa - tájékoztatta az Indexet Toronykőy Márta, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Az igazságügyi orvosszakértő jelenleg is azon dolgozik, hogy az idős asszony halálának pontos okát megállapítsa, végleges szakértői eredmény holnapra várható. A kettős haláleset körülményeit, a konfliktus mibenlétét a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálja, büntetőeljárást indítva egyúttal az ügyben.