Eleonóra
-1 °C
2 °C

Laborrobbanás a Központi Fizikai Kutató Intézetben

2006.03.29. 14:19
Robbanás történt szerdán délelőtt a Központi Fizikai Kutató Intézet (KFKI) egyik laboratóriumában, ahol két ember könnyebben megsérült.

A Központi Fizikai Kutató Intézet egy háromszintes épületének első emeletén, az ott lévő kémiai laboratóriumban történt a robbanás, mondta el Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-nek.

Nagyobb tűz nem keletkezett, és további robbanások sem voltak. Sugárzó anyag nem került a levegőbe, közölte Dobson Tibor. A tüzet a kutatóintézet biztonsági szolgálata eloltotta, de a tűzoltók átvizsgálják a helyszínt.

"Apró munkahelyi baleset történt csak, nincs vészhelyzet, a robbanás semmi összefüggésben nincs a telep kísérleti atomreaktorával" - mondta a KFKI csillebérci telephelyének illetékese, aki csak sokadik kérésünkre árulta el, hogy tetrahidro-furán oldószer gőze robbant be, és a durranásban szenvedett átmeneti halláskárosodást a labor két dolgozója.

További érdeklődésünkre a titkárság munkatársa nem kívánt semmiféle részletet elárulni, így nem tudni, hogy pontosan kik, milyen munkafolyamat közben hibáztak, mekkora kárt okozott a munkahelyi baleset.