Előd
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Karel Gott ismét apa lett

2008.05.29. 23:01
Gott mind a négy lánya más anyától született, de Ivana az első felesége.

Negyedik gyermeke is megszületett Karel Gottnak, a cseh könnyűzene Máté Péterének. A legkisebb Gott is lány lett.

A kislány a Nelly Sofie Gottová nevet fogja viselni - közölte csütörtökön a 68 éves prágai énekes, aki alig néhány hónapja, idén januárban nősült meg Las Vegasban. Feleségével Ivanával már van egy közös gyermekük, a kétéves Charlotte Ella. Gott korábbi kapcsolatainak gyümölcse pedig szintén két, ma már felnőtt leány - Dominika és Lucie - mindegyik más-más anyától. Az európai hírű Gottot korábban megrögzött agglegényként tartották számon: Ivana, akivel immár nyolcadik éve él együtt, az első felesége.

Sem az énekes, sem felesége nem tudták leendő gyermekük nemét a szülés előtt, mivel - mint mondták - "azt akartuk, hogy meglepetés legyen az utolsó pillanat".

A 49 cm hosszú, 3160 grammal született kicsi és anyja egyaránt kiváló egészségnek örvendenek.

A gyermek megszületését az énekes és felesége eredetileg június első felére, közepére jelentették be. Gott és felesége még e héten kedden Prágában részt vettek az énekes új, Zustanu svuj (Maradok, ami vagyok) című DVD-jének ünnepélyes bemutatóján.

A villanyszerelő karrierje

A több mint harmincszoros Cseh, illetve Arany Csalogány már jó fél évszázada a cseh könnyűzene egyik legnépszerűbb sztárja. Eredetileg villanyszerelőnek készült, de a prágai Alfa és a Vltava táncos kávéházakban hamar népszerűséget szerzett, s az amatőr énekesből rövid úton profi lett. A hatvanas évek végén a prágai konzervatóriumban operaszakon végzett. Karrierje során mintegy 150 hanghordozót adott ki.

Nagy kedvtelése a festészet, s képei iránt nagy a kereslet. Egyik első nagy kiállításán, 1999-ben Prágában, az egyik képéért 1,4 millió koronát volt hajlandó fizetni az egyik érdeklődő. A festő különben csak nagyritkán adja el képeit, sokkal gyakrabban elajándékozza őket barátainak.