Szilvia
5 °C
16 °C

A Tesco a kifliügy kiszivárogtatótját keresi

2002.01.30. 18:36
Közleményben foglalt állást a Tesco Selmeczi Gabriella kifliügyében. Ebben sajnálatát fejezi ki, elhatárolódik mindentől, és alapos vizsgálatokat ígér. A fideszes országgyűlési képviselő még kedden tájékoztatta a sajtót a Tescoban átélt "különös" és "bizarr" élményeiről.
"A Tesco sajnálattal veszi tudomásul a közelmúltban felröppent híreket Selmeczi Gabriella parlamenti képviselővel kapcsolatban, és alapos vizsgálatot rendelt el, hogy megállapítsa, honnan szivároghattak ki ilyen hamis információk. A vizsgálat kiterjed arra is, hogy a Tesco dolgozóinak magatartása megfelelt-e az előírásoknak. Határozottan kijelentjük, hogy a Tesco sosem tesz olyan észrevételeket, amelyek negatívan befolyásolják az illető személy hírnevét, és a Selmeczi Gabriellával kapcsolatos vádak az áruházunkban tanúsított magatartását illetően teljes mértékben alaptalanok.

A Tesco nem politikai szerv, ezért nem kapcsolódik egyetlen politikai párthoz sem, sem Magyarországon, sem pedig más országokban, ahol jelen van a piacon."

A kifliügy

A vonatkozó jogszabályok felülvizsgálatát kezdeményezi Selmeczi Gabriella (Fidesz) országgyűlési képviselő, miután a múlt héten a budaörsi Tesco Áruházban - elmondása szerint - indokolatlanul korlátozták személyi szabadságát. A képviselő ezt kedden Budapesten közölte újságírókkal.

Selmeczi Gabriella
Selmeczi Gabriella múlt szerdán a késő esti órákban hajszárítót akart vásárolni a budaörsi áruházban, amikor összetalálkozott egy ismerősével. A férfi megkínálta egy sós stanglival, amiből a képviselő a második kínálásra letört egy darabot.

Elmondta, a történtek után az áruház biztonsági szolgálatának irodájában csaknem két órán át tartott a meghallgatása, és hiába érdeklődött, az őrök nem tudták megfogalmazni, hogy mi a probléma vele szemben.

Hozzátette: a videofelvételek bebizonyították, hogy nem követett el semmit, a képeket azonban nem nézhette meg. Kitért arra, hogy ismerőse végül rendezte a nézeteltérést és kifizette a kiflit.

Az esetről az áruházban jegyzőkönyvet vettek fel, Selmeczi Gabriella a meghallgatáson végül tanúként volt jelen.

A képviselő annak érdekében, hogy jogtalanul, az emberi méltóságot megsértve, más vásárlókkal szemben ne járhassanak el, kötelességének érzi annak a vizsgálatát is, hogy a Tesco biztonsági őrei betartották-e a hatályos jogszabályokat.

Selmeczi Gabriella egyéb jogi lehetőségeket is fontolgat az eset kapcsán; a Tesco vezetőinek figyelmét az eset másnapján levélben hívta fel a vele történt jogszabálysértésekre.

A képviselő arra a kérdésre, hogy ő ette volna meg a kiflit, és az erről szóló videofelvételt megsemmisítették, azt válaszolta, hogy ez nem igaz.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?