Norbert, Cintia
13 °C
26 °C
Index - In English In English Eng

'Gyilkos telefonszámok' tartják rettegésben a nigériai mobilosokat

2004.07.19. 16:12
A Nigériában terjedő babona szerint, ha valaki felveszi csörgő telefonját, miközben a "gyilkos számok" egyikéről kap hívást, azonnal meghal. A mobilszolgáltatók igyekeznek mindenkit megnyugtatni, hogy senki nem halhat meg attól, ha válaszol a hívásokra.
Az utóbbi időben aggódva figyelik a kijelzőn megjelenő hívószámot a lagoszi mobiltelefon-tulajdonosok, alaposan megfontolva, hogy fogadnak-e bizonyos hívásokat - írja a BBC. A nigériai nagyvárosban széles körben elterjedt szóbeszéd szerint, ha valaki felveszi csörgő telefonját, miközben a "gyilkos számok" egyikéről kap hívást, azonnal meghal.

A helyi médiában szakértők és mobilszolgáltatók igyekeznek mindenkit megnyugtatni arról, hogy senki nem halhat meg attól, ha felveszi telefonját, ez csupán egy a sok alaptalan rémhír közül, ami a rendkívül babonás országban közszájon forog. Az állítólag halált okozó számok listája már sokakhoz eljutott, de eddig nem érkezett hír arról, hogy bárki életét követelte volna egy rejtélyes mobilhívás.

A mostani leginkább arra az évekkel ezelőtti rémhírre hasonlít, ami szerint egy szimpla kézfogás a nemi szervek eltűnését eredményezheti - emlékeztet a BBC. Akkor tragédiát is okozott a gyorsan terjedő rémhír, az átkozott kézfogással megvádolt embereket meglincselte a dühös tömeg, noha sem előtte sem utána nem jelentkezett azzal senki, hogy elveszítette volna becses testrészeit.