Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Zelma, Rajmund
-7 °C
1 °C

Lezuhant egy kisrepülőgép Farkashegyen

2004.09.06. 20:30
Lezuhant egy kisrepülőgép Farkashegyen hétfő délután. Szemtanúk szerint a gép néhány manőver után csapódott a farkashegyi reptér közelében a földhöz, és azonnal felrobbant. A két bennülőnek esélye sem volt a túlélésre.
Ketten is életüket vesztették, amikor lezuhant és felrobbant egy sportrepülőgép a főváros határában - tudta meg a HavariaPress. A tragikus baleset hétfőn kora este történt, a Farkashegyi repülőtér közelében. Győrfi Pál, a mentők szóvivője elmondta: a mentők meg tudták közelíteni a kisgép roncsait és két halottat emeltek ki a repülőből.

A reptérről a késő délutáni órákban szállt fel egy cseh gyártmányú, UN-100 típusú, ultrakönnyű kisrepülőgép, a fedélzetén egy középkorú férfival és egy nővel. A felszállás után azonban mindössze néhány manővert tudott elvégezni, majd - eddig tisztázatlan körülmények között - váratlanul a földhöz csapódott.

Szemtanúk elmondása szerint a pilóta - aki már régóta foglalkozott repüléssel, és nagy számú repült óra állt mögötte - a tragédia előtt egy éles, bedöntött fordulatot akart végrehajtani a géppel. Ekkor azonban az erős szél belekapott a repülőbe, amely így a reptér melletti bokros területre zuhant. A becsapódáskor a gép üzemanyagtartálya azonnal felrobbant, a roncs lángra kapott, így a gépen ülő két embernek már esélye sem volt a túlélésre. A helyszínre riasztott tűzoltók megkezdték a lángok megfékezését, a tragédia pontos körülményeit azonban várhatóan csak a tűz eloltása után tudják majd megállapítani. A körülmények tisztázása és az esetleges felelősség megállapítása érdekében a polgári légiközlekedési hatóság is vizsgálatot indított az ügyben.

Az utóbbi hónapokban megnőtt a légi balesetek száma Magyarországon. Júliusban Dunakeszi határában csapódott a földhöz egy Z-43-as, miután a motorja leállt, egy ember meghalt. Egy hónappal előtte több millió forint kárt okozott az a pilóta, aki KA-26-os helikopterével nagyfeszültségű vezetékek alatt próbált átrepülni Mór mellett, személyi sérülés nem történt. Áprilisban a rossz idő miatt hajtott végre kényszerleszállást egy SU-26-os

  • Vennék
  • Hírek