Márta, Flóra
20 °C
33 °C

Kivégzés Budán

2003.08.27. 12:34
Halálos kimenetelű lövöldözés történt szerda hajnalban Budapest III. kerületében. A Vihar utca egyik játékterméből egy 31 és 25 éves férfi lépett ki, és gépkocsija felé tartott, amikor az ismeretlen támadó több lövést adott le rájuk. A 31 éves férfi a helyszínen életét vesztette, társát életveszélyes sérülésekkel kórházba szállították.
Fotó: HavariaPress
Stabilizálódott az állapota a hajnali óbudai leszámolás túlélőjének - nyilatkozta az MTI-nek Zágh István, az Árpád kórház osztályvezető főorvosa. A férfit két golyó találta el, életét több műtéttel tudták megmenteni az orvosok. Bár a férfi állapota javult, a rendőrök még nem tudták meghallgatni az esettel kapcsolatban - értesült a Havaria Press. A rablótámadás lehetőségét mindenesetre már ki lehet zárni.

Tíz lövés az autósra

A lövöldözés hajnalban történt a III. kerületben. Az ismeretlen támadó két, parkoló autójába beszállni készülő férfira támadt rá. Egyikük, egy harmincegy éves, az MTI értesülései szerint az éjszakai élet ismert figurájának számító férfi már az autóban ült a támadáskor. A bűncselekménynek kivégzés jellege volt, a támadó tíz golyót eresztett a harmincegy éves áldozatába, aki a helyszínen életét vesztette. Huszonöt éves társát két lövedék találta el.

A HavariaPress úgy tudja, az áldozatok a Vihar utca és a Raktár utca sarkánál lévő játékteremből jöttek ki. Az eset pontos körülményei még nem ismeretesek.

Fotó: HavariaPress

A kivégzés jellegű támadás okát egyelőre nem tudni, a nyomozás megindult az ügy részleteinek felderítésére.

Az MTI úgy tudja, hogy az egyik áldozat a III. kerületi éjszakai élet ismert figurája. A BRFK sajtóügyeletese az Indexnek elmondta, szerdán folytatódik a szemtanúk, illetve az ügyben feltételezések szerint érintett személyek meghallgatása.

A rendőrség a nyomozás érdekeire hivatkozva nem kívánt bővebb felvilágosítást adni az esetről.