Alfréd
-3 °C
3 °C

Kilőtték az ámokfutó autóst Budapest mellett

2006.01.22. 15:46
A szabálysértések miatt keresett asszony rendőri felszólításra sem volt hajlandó kiszállni az autójából, inkább elmenekült a forgalommal szemben. Csak a gumikra leadott lövésekkel sikerült megállítani.

Ámokfutó autós kocsijának kerekeit lőtték ki a rendőrök a főváros határában, az M5-ös bevezető szakaszánál vasárnap; feltartóztatása után a középkorú asszony nem tudott ésszerű magyarázatot adni tettére - mondta el a BRFK sajtóügyeletes az MTI-nek.

Nem szállt ki

Vasárnap délelőtt a szigetszentmiklósi rendőrök jelzéseket kaptak arról, hogy egy személyautó vezetője több közlekedési-szabálysértést is elkövetett. Az autóst sikerült felkutatni és feltartóztatni az M5-ös fővárosba bevezető szakaszánál - mondta Bálint Gabriella.

A középkorú kecskeméti asszony azonban többszöri felszólítás ellenére sem volt hajlandó kiszállni járművéből, bezárta az ajtókat, majd hátramenetbe kapcsolt, nekitolatott egy másik autónak, és elsodorta az egyik intézkedő rendőrt, aki könnyebben megsérült.

Ezek után az autós a forgalommal szemben menekülni kezdett. Az egyik rendőr azonban több lövést adott le a kocsi kerekére, így sikerült megállítani. Az asszony a helyszínen nem tudott ésszerű magyarázatot adni tettére.

Vizsgálni fogják

Bálint Gabriella közölte azt is: a rendőrségi törvény szerint fegyverhasználatnak csak a személyre leadott lövés minősül, de a történteket vizsgálni fogja az illetékes parancsnok.

A szabálytalankodó autós rendőr sérelmére elkövetett cselekménye az ügyészségi nyomozó hivatal hatáskörébe tartozik, ezért a rendőrségi szóvivő többet nem mondhatott az ügyről.