Szabadlábon védekezhet Diana ex-komornyikja

2001.01.25. 21:41
Óvadék ellenében pénteken szabadlábra helyezték Diana hercegnő volt komornyikját. A helyi rendőrség azzal gyanúsítja a háziszolgát, hogy nagy értékű emléktárgyakat tulajdonított el a hercegnői lakosztályból.

Paul Burrellt, aki több mint tíz évig Diana hercegnő szolgálatában állt, múlt héten kedden tartóztatták le a Scotland Yard munkatársai, miután kiderült, hogy több értékes tárgy és ruhadarab eltűnt Diana hercegnő lakosztályából. Egy jellegzetes darab - félmillió font értékű, drágakövekkel díszített hajómodell, melyet a Bahrain emírje nászajándékként adta a királyi párnak - egy londoni árverésen is feltűnt, a rendőrség ez alapján kezdett el kutatni.

A BBC szerint Burrell nemcsak jó komornyik, hanem Diana jóbarátja és bizalmasa is volt. A férfi feleségével és két fiával egy házban laktak a királyi párral. Az üggyel kapcsolatban több embert is letartóztatott és kihallgatott a rendőrség, a kivizsgálásról részleteket nem árultak el.

A második gyanúsított, Harold Brown már nem rendelkezik ,,makulátlan múlttal": Diana hercegnő maga bocsátotta el alkalmazottját, a férfit később Margit hercegnő alkalmazta.