Aliz
6 °C
14 °C

Nagyon-nagyon sok kukoricát loptak

2008.04.04. 16:03
A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal több ezer tonna kukoricája tűnt el Győr-Moson-Sopron megyei raktárakból. Az áru értéke meghaladta az egymilliárd forintot.

Hatalmas mennyiségű, több ezer tonna kukoricát loptak el Győr-Moson-Sopron megyei raktárakból. A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal tárolta különböző helyeken az intervenciós kukoricát. Amikor az egyik raktárból éppen el akarták adni az árut, kiderült, hogy már csak szalmabálák vannak a kukoricahalmok helyén. A szalma tetejére egy kevés kukoricát is szórtak, így sokáig senkinek sem tűnt fel, hogy eltűnt a készlet.

Az állam kukorciáját a GP Trade Kft. raktározta, és kiderült, hogy a cég többi raktárai is üresek. A rendőrség most nyomozást indított a cég vezetői ellen, akik időközben eltűntek.

A kár meghaladja az egymilliárd forintot. Ráadásul kártalanítani kell azokat a vevőket is, akiknek az állam már eladta az ellopott termény egy részét.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?