Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Öngyilkos lövöldöző a Lockheed-repülőgépgyárban

2003.07.08. 19:31
Öt embert sebesített halálra egy fegyveres a Missisipi állambeli Meridian város Lockheed Martin gyárában. A CNN szerint a férfi a vaktában folytatott lövöldözést követően öngyilkos lett.
A félautomata puskával felfegyverzett férfi a Lockheed Martin repülőgép-alkatrész gyárában járkálva véletlenszerűen lövöldözte az elékerülő dolgozókat - jelentette a CNN. A Lauderdale megyei seriff elmondta: a halálos áldozatok mellett nyolc Lockheed-alkalmazottat sebesített meg az ámokfutó, akiket korházban ápolnak.

A Lockheed alkalmazottja volt

A seriff szerint az áldozatok többségét az asztalánál vagy munkapadjánál érte a lövés. A rendőr az első vizsgálatok alapján azt állítja, hogy a fegyveres nem dolgozókra célzott, hanem vaktában lövöldözött az üzem különböző pontjain. Az ámokfutó nevét nem hozták nyilvánosságra, jóllehet a 100 alkalmazottal működő gyáregység dolgozója volt. A Lockheed Martin meridiani üzeme a C-130J Herkules gépek és az F-22-es vadászokhoz gyárt alrendszereket.

Nem olyan hely

A város polgármestere "kimondhatatlan tragédiának" minősítette a CNN-nek a történteket. John Smith szerint városa nem olyan hely, ahol "efféle esetek történnek". A rendőrség kikérdezi a gyár dolgozóit, remélve, hogy magyarázatot kapnak a fegyveres tettére. A Lockheed Martin központjában azt mondták, a cég csak azt követően ad ki állásfoglalást, amikor felvették a kapcsolatot az érintett családokkal.