Móric
14 °C
15 °C

Magyar bűnbanda fosztogatott osztrák cégeket

2007.02.15. 12:04
Hét magyar alkotja annak az Ausztriában portyázó csapat magját, akik 49-szer törtek be különböző cégekhez. Ketten már őrizetben vannak, a többieket keresik.

Magyar állampolgárokból álló bűnbandát gyanúsít az osztrák rendőrség számos iparvállalat telephelyére történt, több százezer eurós kárt okozó ausztriai betörésekkel.

Csütörtöki hivatalos közlések szerint a hatóságok 433 ezer eurós kár okozásával vádolják a bűnbandát, amelynek több mint egy évig tartó, széles körű nyomozás eredményeként bukkantak a nyomára.

A vizsgálat szerint a csoport magját feltehetően hét magyar állampolgár alkotja, akik negyvenkilencszer hatoltak be több osztrák cég telephelyére az alsó-ausztriai Baden, Mödling, Tulln, Korneuburg, Bécsújhely és Bécs környékén, valamint Stájerországban, Karintiában és Felső-Ausztriában.

A bűncselekmények elkövetéséhez a betörők Magyarországon vásároltak eszközöket, és folyamatosan váltogatták az ugyancsak Magyarországon bérelt járműveket. A főútvonalak mentén fekvő telephelyekről elsősorban számítógépeket és laptopokat loptak, de néha egyszerű kávéfőző-gépeket is elloptak.

Két férfit már őrizetbe vették, két gyanúsított ellen pedig letartóztatási parancs van érvényben. A többi három feltételezett elkövetőt feljelentették.