Judit
3 °C
7 °C

Magyar bűnbanda fosztogatott osztrák cégeket

2007.02.15. 12:04
Hét magyar alkotja annak az Ausztriában portyázó csapat magját, akik 49-szer törtek be különböző cégekhez. Ketten már őrizetben vannak, a többieket keresik.

Magyar állampolgárokból álló bűnbandát gyanúsít az osztrák rendőrség számos iparvállalat telephelyére történt, több százezer eurós kárt okozó ausztriai betörésekkel.

Csütörtöki hivatalos közlések szerint a hatóságok 433 ezer eurós kár okozásával vádolják a bűnbandát, amelynek több mint egy évig tartó, széles körű nyomozás eredményeként bukkantak a nyomára.

A vizsgálat szerint a csoport magját feltehetően hét magyar állampolgár alkotja, akik negyvenkilencszer hatoltak be több osztrák cég telephelyére az alsó-ausztriai Baden, Mödling, Tulln, Korneuburg, Bécsújhely és Bécs környékén, valamint Stájerországban, Karintiában és Felső-Ausztriában.

A bűncselekmények elkövetéséhez a betörők Magyarországon vásároltak eszközöket, és folyamatosan váltogatták az ugyancsak Magyarországon bérelt járműveket. A főútvonalak mentén fekvő telephelyekről elsősorban számítógépeket és laptopokat loptak, de néha egyszerű kávéfőző-gépeket is elloptak.

Két férfit már őrizetbe vették, két gyanúsított ellen pedig letartóztatási parancs van érvényben. A többi három feltételezett elkövetőt feljelentették.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?