Ágnes
-1 °C
2 °C

Az interneten már jelentkezett az állítólagos lottómilliárdos

2003.01.04. 18:15
Szombathelyen él, a szüleivel, ráadásul panelban, még nem ült repülőn, viszont komoly lokálpatrióta érzelmekkel rendelkezik az az ember, aki saját állítása szerint megnyerte minden idők legnagyobb lottónyereményét. Honlapja szerint a lottómilliárdos világkörüli útra indul, amelyre az interneten keresztül toborzott társakat, persze lányokat, de olyanokat, akik hozzá hasonlóan még nem látták a tengert, viszont vele ellentétben jól beszélnek angolul.
Akár igazi is lehet az a lottószelvény, amelyet az állítólagos lottómilliárdos tett közzé élete első honlapján. A szelvényt, már, ha nem egy hamisítvány, Szombathelyen, a 267-es számú lottózóban adták fel, 2002. december 2-án, 11 óra 18 perckor. Miután öthetes szelvény volt, négy mezővel, Joker nélkül, 2600 forintba került. Ilyenformán minden egyes befektetett fortint több mint egymillió szorosát hozta vissza.

Az állítólagos lottómilliárdos honlapja szerint Szombathelyen él, szüleivel, egy panellakásban, és egyáltalán nem volt gazdag. Idáig. Most szüleinek - akik még nem tudnak a nyereményéről - házat készül venni, bebútorozva, természetesen, no meg egy kutyát, konkrétan magyar vizslát.

Ő maga világkörüli útra készül, amihez az oldalán keresett társakat, mégpedig lányok személyében, de elég hamar betelhetett a létszám, ugyanis a jelentkezés ideje már lejárt. Az újgazdag ember még nem ült repülőn, nem látott tengert, ráadásul az angolt sem igazán bírja, ezért angolul beszélő, viszont tengert nem látott lányok jelentkezését várta.

Az oldal tanúsága szerint a fiatalember szeret bulizni, és nagyon szereti Szombathelyt is. Meg a valóságsókat, de ez mindegy. Az Index lottóklubja ezúton is gratulál, ha tényleg a szerzőé a nyeremény, ha kamu az oldal, akkor ahhoz.

A pixelek azt mondják, hogy kamu

A kétkedők táborát erősíti D-xxx forumlakó, aki elvégezte az alapvető photoshopos ellenőrzést, és a következőkre jutott:

"Szóval, a "nyertesünk" szerencsére beszkennelte a szelvényt. Letöltöttem a képet, megnéztem pixelre kinagyítva. A kép egy 24 bit RGB kép, de digitálisan szürkeskálára lett alakítva. Ez még eddig OK.

Az 4. játéksorban van az állítólagos 5-ös találat. A szelvényen összesen 9-szer szerepel a 7-es számjegy. Egy ilyen számjegy egy kb. 20x25 pixeles területen van, ez 500 pixel, pixelenként 256 szürkeség értékkel. Mint ahogy annak lennie kell, két 7-es számjegy pixelenkénti szürkeségi értékei nem egyeznek meg egymással rendre pontosan (a szkennelési folyamat analóg jellegéből adódóan kb. 10-20 százalékos szórás mutatnak) ez így van a 9 db számjegy közül 7 esetében.

De érdekes módon a éppen a 'nyertes' sorban van 2 db olyan 7-es (a 17-es és a 37-es számban) amelyiknél mind az 500 elemi pixelnél ezek az szürkeség-értékek rendre megegyeznek. Hogy ez véletlenül (egy analóg szkennelésnél) alakuljon így, annak kisebb az esélye, mint magát az 5-öst eltalálni. Így hát a 'nyertesünk' vagy még 'szerencsésebben' tud szkennelni, mint lottózni, vagy azt kell hinnünk, hogy bizony azok a 7-esek egy grafikus szerkesztőprogramban történt másolás eredményei a bittérképben. (a többi számjegyet nem néztem, de valószínű, hogy van még más számjegy is, ami nem eredeti)"