Etelka, Aletta
-5 °C
0 °C

Újra tombol a lottóláz

2000.12.14. 19:47
A hét végén a magyar lottó történetének negyedik legnagyobb nyereményét sorsolják. Az öttalálatos ugyanis 713 millió forintot ér. A játék szabályai nem változtak az elmúlt évtizedek alatt, annál inkább a felvehető nyeremények nagysága.
A legnépszerűbb szerencsejáték

Magyarországon a statisztikák szerint mindenki lottózik. Azokon a heteken, amikor különösen nagy nyereményre van kilátás akár két szelvény is juthat minden állampolgárra. Minden felmérés szerint ez a leginkább favorizált szerencsejáték. Ennek okai: Egyszerű, könnyen megjegyezhető a szabályrendszere, a játék nem igényel semmilyen felkészültséget és nem utolsósorban kis befektetéssel és nagy szerencsével egy életre megoldódhat minden anyagi gond.

A rekord: 1059498762 forint

Rekordnyeremény Ausztriában
A hatos lottó tizenöt éves ausztriai történetének legnagyobb, 125 millió schillinges nyereményét sorsolták ki szerdán. A közel 2,4 milliárd forintnak megfelelő rekordösszegen azonban négyen osztozkodnak, két bécsi, egy alsó-ausztriai és stájer nyertes. Az érdeklődés minden eddigit felülmúlt, nyolcmilliós nyugati szomszédunknál 37 millió fogadás érkezett a hihetetlen lottónyeremény reményében. Ennek köszönhetően a nyereményösszeg háromszorosára, 370 millióra rúgott az e heti bevétel.
Az 1957-ben újraindított lottójáték e heti nyereménye 713 millió forint. Hatalmas ütemben érkeznek a fogadások, és a Szerencsejáték rt. illetékesei szerint ismét lottóláz tört ki Magyarországon. Ennek ellenére nem hiszik, hogy megdőlhet az évszázad rekordja.

A szerencsejáték történetében egyedülálló pillanat volt amikor egymilliárd forint fölé kúszott a megnyerhető összeg. Azon a héten 21 millió 148 405 lottószelvényt töltöttek ki. Ezen a héten nem várnak ennyi próbálkozást, de a felmérések szerint ötmillió alapjátékra fizetnek be várhatóan a szerencséjüket kísértők. Ez majd egymillióval több, mint az átlag.

Fortuna mosolya

A hatalmas összeg, amelyet a nyertes felvehet, hatalmas szerencsét is követel. Egy olyan játékosnak aki egyszerű százforintos alaptéttel próbálkozik, akkor lenne száz százalékos esélye a győzelemre, ha 43 millió 949 268 darabot vásárolna, mivel ez lefedné a teljes variációs skálát. Eltekintve attól, hogy képtelenség ennyi szelvényt kitölteni, nem is érdemes vele próbálkozni, mivel a kifizetendő összeg jóval kisebb lenne a ráfordítottnál.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!