Háromszázegy macska egy lakásban

2005.12.21. 17:23
Tömeges macskatartás miatt indulhat eljárás az Egyesült Államokban. Az állategészségügyi hatóság büntetőfeljelentést is tehet az ellen a nő ellen, aki többszáz macskával élt egy fedél alatt házában.

Három élő és egy döglött kutyával, valamint 117 élő és 184 döglött macskával élt egy fedél alatt amerikai nő, írta szerdai számában a Washington Post. A Frederick megyei állategészségügyi hatóság még nem döntötték el, hogy büntetőfeljelentést tegyenek-e a Mount Airy-ben élő nő ellen. Mivel az ügyet6 még vizsgálják, az illetékesek nem hozták nyilvánosságra a nő nevét.

A hatóságok a szomszédok feljelentésére mentek ki a nőhöz, házkutatási és lefoglalási engedéllyel a kezükben. A tulajdonos nem volt otthon, az állategészségügyiseket letaglózta a látvány. A házban gyakorlatilag mindent ürülék és vizelet borított, a padlón szerteszét rengeteg papírtányér, amikről a macskákat etette a nő. A macskák egy része szabadon volt, a többiek ketrecekben és macskakosarakban szorongtak. A ház mindkét szintjén találtak a bomlás különböző fokozataiban lévő dögöket, amikből jutott a háztól különálló fészerbe is.

Mielőtt a bűzös lakásba behatoló tisztviselők megszámolták volna az elhullott állatokat, megpróbálták megmenteni a még életben lévőket. A macskák légzési nehézségekkel küszködtek, kiszáradtságtól és alultápláltságtól szenvedtek. Egy részüket el kellett altatni, a többiek állapota az orvosi ellátásnak hála egyre javul, tájékoztatta a sajtót Harold L. Domer Jr., a megyei állategészségügyi hatóság állatfelügyeleti osztályának vezetője.

  • Hírek
  • Hírek