Emőke
-4 °C
9 °C

Elfogták a Cosa Nostra egyik vezérét

2003.11.14. 22:05
Hamis papírjai ellenére is felismerték és elfogták Giovanni Bonomót. A "Cosa Nostra egyik prominense" Elefántcsontpartról próbált Szenegálba szökni. A maffiózót gyilkossággal és pénzmosással vádolják.
Titkos akció során fogták el a szicíliai maffia egyik vezetőjét az olasz hatóságok. Giovanni Bonomo Elefántcsontpartról próbált hamis papírokkal Szenegálba utazni, de a helyi hatóságok figyelmeztették az olasz nyomozókat. Bonomót olasz titkosrendőrök kíséretében Olaszországba toloncolták, ahol a római reptéren az Interpol munkatársai hivatalosan is őrizetbe vették.

Lucio Carluccio, a rendőrség maffiaellenes alakulatának vezetője szerint Bonomo "bizonyosan a Cosa Nostra prominens tagja volt. A maffiózót gyilkossággal és a maffiával való összejátszással vádolják. Az ügyészség szerint szökése után Namíbiában és Dél-Afrikában mosta tisztára a Cosa Nostra feketepénzeit - írja a BBC.

Bonomo Dél-Afrikában Vito Palazzóval, Givanni Brusca maffiavezér másik "bérencével" is kapcsolatot tartott - írja a BBC. Bruscát 1996-ban fogták el Szicíliában, jelenleg több éves börtönbüntetését tölti. Palazzo még mindig szökésben van - írja a BBC.