Mátyás
-6 °C
1 °C

A Fenyő-gyilkosságba is belekeverték a maffiaper vádlottját

2005.06.09. 12:11
Az Aranykéz utcai robbantás után most Fenyő János médiavállalkozó megölését is a kecskeméti maffiaper első rendű vádlottjának számlájára írja az ügy egyik védett tanúja. Kiderült az is, hogy a másodrendű vádlott jó ismerőse volt a szintén meggyilkolt Ragyás Tóni.
Újabb gyilkossággal hozták hírbe a kecskeméti maffiaper első rendű vádlottját. A per csütörtöki tárgyalásán meghallgatott védett tanú, Szlobodan Sztojanovics az ügyész egyik kérdésére elmondta, Radnai László egy albán bérgyilkos-csoporttal állt kapcsolatban, és ő adott megbízást Fenyő János médiavállalkozó meggyilkolására.

A HavariaPress jelentése szerint a második számú védett tanúnak ez a kijelentése nagy derültséget váltott ki a vádlottak, az ügyvédek és a vádlottak rokonai között.

Egy korábbi tárgyaláson az hangzott el, hogy Radnai megbízásából ölték meg Boros Tamás válallkozót is, hét éve az Aranykéz utcában. A vallomás alapján a rendőrség ismét megnyitotta a gyilkosság aktáját, és vizsgálni kezdte az új információk valóságtartalmát.

A szerb tanú kijelentette, az Aranykéz utcai robbantással kapcsolatban részletes vallomást tett a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársainak is, így arról is beszélt, miként került a helyszínre a robbanószer. Elmondta, hogy tudomása szerint nem ugyanaz a csoport hajtotta végre az Aranykéz utcai robbantást és Fenyő János meggyilkolását.

Szlobodan Sztojanovics azt is állította, hogy a per másodrendű vádlottjának, Mészáros Péternek jó ismerőse volt a meggyilkolt Ragyás Tóni, akinek megölésével egy Tetova nevű albán férfit gyanúsítanak. Az ügyésznek arra a kérdésére, hogy Ragyás Tóni halálához lehetett-e köze Mészárosnak a védett tanú nem válaszolt.

A tárgyalóteremben kisebb derültséget váltott ki , amikor a szovjet himnusz taktusai csendültek fel, jelentette a HavariaPress. Az egyik, tárgyaláson jelenlévő rendőrnek ugyanis csak hosszas keresgélés után sikerült kikapcsolnia mobiltelefonját, ami pont ezt a dallamot játszotta.

A maffiaper
A kecskeméti maffiaperben Radnai László és tíz társa ellen emberölés előkészülete, fegyvercsempészet és lőfegyverrel visszaélés a vád. Az ügyben összesen négy korábbi gyanúsított ellen szüntették meg az eljárást azért, mert vállalták, hogy védett tanúként terhelő vallomást tesznek társaikra és alátámasztják a vád állításait.